Založ si blog

Zrkadlenie 7. – Útoky na školách – naša budúcnosť?

Násilia pribúda, v spoločnosti, aj medzi deťmi.

Situácia sa zhoršuje čoraz viac.

Niet sa čo čudovať. Chudobu, biedu, prudký rast nákladov na život tu máme.  A k tomu patologická neúcta tejto vládnej kamarily voči ľuďom. hlavne voči tým pracujúcim. Dojné kravy a figúrky na šachovnici. Do tých čias, kým sa pohnú masy.  Táto situácia v spoločnosti dolieha aj na deti a zjavne hľadajú spôsob, ako situáciu v spoločnosti vylepšiť.

Popri zhoršujúcej sa sociálnej situácii je tu aj nedostatok pomoci deťom.

Ak si kladiete teraz otázku, že či je to skutočne tak je, potom zjavne nepoznáte pravdivo situáciu  starostlivosti o deti na Slovensku. Lebo starostlivosť o deti v štáte predsa nespočíva v tom, že si prezidentka pozve raz ročne pekne načančaných pár detí na stretnutie, či že im raz ročne otvoria dvere Národnej rady SR a nejaké z nich nechajú aj povykladať do televízie že aké úžasné….

Čo poviete, vedela by nám pani prezidentka povedať, koľko slovenských detí má psychické problémy? Zrejme nie, lebo to by miesto tárania že my sme Ukrajina zamerala pozornosť na pomoc deťom u nás. Alebo by  nám to vedel povedať premiér? Sotva, však, lebo to by namiesto zbytočného nákupu miliónov vakcín na budúci rok radšej riešil skutočné problémy slovenského zdravotníctva, aby zaistil deťom pomoc.

Je smutnou vizitkou „starostlivosti štátu o deti“ štatistika, ktorú v minulom týždni uviedla na svojom fb Liga za duševné zdravie

že na 1,3 milióna detí  u nás je iba 45 psychiatrov. 13 okresov nemá detského psychiatra vôbec.

Dokážete si vôbec predstaviť, aké to je s chorými deťmi cestovať celé hodiny za odborníkom.  A čo ešte v situácii, že nemáte auto.

A ako píše článok v linku na tom fb https://www.facebook.com/ligazadusevnezdravie

nemocnice na Slovensku nemajú jediné špeciálne lôžko pre agresívne sa prejavujúce deti, ktoré medzi dospelých psychiatrických pacientov nepatria, no medzi tých detských ich pre ohrozovanie ostatných nemôžu umiestniť. Nie sú lôžka ani pre deti trpiace závislosťami a donedávna bolo na celom Slovensku iba päť lôžok pre deti s poruchami príjmu potravy – anorexiou či bulímiou.

 

Takže zdravotná starostlivosť o deti  u nás – hm, hm.

A čo výchovno-vzdelávacia? Nikdy doteraz nedostali deti vyžadujúce asistentov učiteľa potrebný počet asistentov. Nie sú na to peniaze. Medzi deťmi je veľa problémov rôzneho druhu – a ako som už prezradila nedávno v blogu, odborníci sa do školstva nehrnú, lebo tento štát si zrejme nevšimol, že otrokársky systém už dávno zrušili a poskytovať odbornú prácu za žobrácku a roky nezvyšovanú mzdu odborníci nebudú. Platová situácia v školstve je skutočne zlá, táto vláda učiteľov  oklamala a po celé roky ich vlády doteraz im platy nezvyšovala

.https://www.trend.sk/spravy/nas-ucitel-nema-ani-sestinu-nemeckeho-platu-prepocte-co-moze-kupit-spadol-uplne-dno

A aj tie reči o zvyšovaní  v budúcom roku sú na vode

https://www.trend.sk/spravy/neschvaleny-rozpocet-nebude-pre-matovica-dovodom-demisiu

Matovič upozornil, že by sa v rozpočtovom provizóriu síce formálne zvýšili platy zdravotníkov, učiteľov či zamestnancov verejnej a štátnej správy, ale štát by na ich vyplatenie nemal peniaze.

Otvorene  – myslím že tejto vláde sa tak popri lekároch podarí naštvať aj učiteľov a aj verejnú a štátnu správu. Vôbec netreba, aby tí naštvaní ľudia vyšli do ulíc, úplne postačí, ak posedia doma. Týždeň, dva – a potom budú všetci chápať, preto potrebujeme štátnu a verejnú správu, školstvo a zdravotníctvo.

Spomínam to tu preto, lebo bez školstva sa vo vzťahu ku ťažkostiam s deťmi nepohneme.  Bez dostatku odborníkov v ňom. A to nepôjde bez toho, aby v ňom boli slušné platy.

Deti sú budúcnosťou každej spoločnosti. Ak tento štát nie je schopný kvalitne investovať do svojej budúcnosti, aká budúcnosť ho asi čaká…

Nuž, urobte si názor sami o prioritách tohto štátu.

A áno – tretiu a záverečnú časť úvahy o tom, ako predísť útokom v prostredí škôl, dám nabudúce.

 

Elena

 

anysta drahá, vždy ma fascinuje pri Vašich príspevkoch ako ste sa s takým jednoduchým myslením dokázali dožiť dospelosti.  Kritizovať neznamená nenávidieť, ale snahu urobiť svet lepší a usmerňovať ku lepšej budúcnosti.

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004982x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie