Založ si blog

Krivé chodníčky 10. – Hanbím sa za slovenských poslancov. . .

To už je povstanie? zauvažovala som.

Rachot sa tu na Prednej Hore rozlieha z protiľahlého kopca od rekreačných zariadení podchvíľou už od predobeda. Ozvena ho nesie lesmi doďaleka. Myslím na tie vystrašené zvieratá, ktoré zažívajú hrôzu z toho.

Slovenský národ je na tom s duševným zdravím zjavne ešte horšie, ako by sa zdalo. Mnohí si nedokážu predstaviť nijakú oslavu bez alkoholu  ryku a cirkusu. Nedokážu dôstojne oslavovať, nedokážu dôstojne žiť.

 

Takíto debili prišli do „ticha hôr oslavovať silvestrovsky“ – a tak pália od predobeda. Nerozumiem, prečo nesedia doma pri zadku svojim maminkám, ktoré takéto taligy vychovali – bez ohľadu voči komukoľvek, bez morálnych zábran. Čo tam po zvieratách – hlavne že my tu oslavujeme.

Kedysi som uvažovala, že si kúpim vuvuzelu a ráno o piatej pôjdem vytrubovať ku chatám popod okná týmto debilkom na chatách a „oslavovačom“, ktorí si zaplatia dvojdňový pobyt  v rekreačnom zariadení a myslia, že sú pánmi sveta. Však oslavujeme, nie? Vy s rachotom, ja s vuvuzelou.

Dnes viem, že debilom by to ku korekcii nepomohlo – a tak im už len prajem, aby sa radšej ráno nezobudili, svet o nič nepríde.

Uvažujem aj o tom, aká asi mizerná je kontrola vo vojenských objektoch, čo sa týka zbrojiva. Lebo skutočne kadečo tu počuť rachať. A tak v tomto zmysle napíšem list ministrovi, aby sa zdôslednila kontrola a zistenú krádež munície aby kvalifikovali ako verejné ohrozenie.

 

Hanbím sa za slovenských poslancov, ktorí schválili zákaz hlučných petárd až od januára. Už dnes mali mať zvieratá pokoj – koľko ich kvôli tomu ešte príde o život kvôli primitívom, čo sa nezmestia do kože?

 

Elena 

 

K diskusii NajlepšiMinister  Každý rok píšem v blogu o tom, ako zvieratíá aj mnohí starí ľudia či deti trpia. Napríklad tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2022/12/27/cas-pravdy-7-kolko-buchnes-petard-tolkokrat-si-retard/

či tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2022/01/05/otazka-dna-10/

či tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2018/01/05/slova-srdca-11-ked-primitivi-na-slovensku-oslavuju/

alebo tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2022/12/27/cas-pravdy-6-pyromagori/

Ale „oslavovači“ na to kašlú – čo by brali ohľad na kohokoľvek. Je im jedno, koľko zvierat kvôli nim zomrie, či ako znepríjemnia život iným ľuďom.

 

Milan1 S niektorými to skrátka nejde po dobrom. Každému, kto tu strieľa ako šialený, prajem, aby to bola jeho posledná oslava.

 

 

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9030972x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív