Založ si blog

Ticho a nahlas 5. – Darovanie MIGov na Ukrajinu – návrh na spravodlivé riešenie

Už je to skrátka hotová vec – vláda, ktorá má iba akési poverovacie dočasné kompetencie aby tu už len kúrila a svietila a hlavne brala ešte plat do volieb až koncoseptembrových, sa rozhodla rozhajdákať ešte čo najviac z toho, čo máme.

Prezradím vám sladké tajomstvo, naša drahá vláda – vy už nie ste vláda, len akísi dočasní poverenci.

Napriek tomu najnovšie plánuje táto zostava odvliecť na Ukrajinu naše MIGy, bez ohľadu na to akým rizikám nás tým vystaví.

 

Zaujímavé je, že z krápov vhodných len do šrotu – ako Naď označoval miediálne MIGy – sa stali zrazu lietadlá, za ktoré chcú Američania vysoliť bezmála miliardu eur údajne. No ale potom vysvitlo, že by sme v hotovosti dostali len 200 miliónov eur, a zvyšok by doplnili ich vojenskou technikou. Jasné, aby sme mali čo povláčiť na Ukrajinu zasa.

 

Povedzme si otvorene – mnohí z nás s darovaním MIGov Ukrajine vonkoncom nesúhlasíme. Ale vraj 40 % občanov Slovenska je za. Dobre, nebudem trvať na preverení údaju referendom a  vychádzajme z toho, že naozaj by sa našlo na Slovensku 40 % ľudí  – no, budem slušná – s takým postojom. Majú právo na svoju časť MIGov – a my ostatní zasa na tú našu.

Takže som za verejné rozpílenie MIGov v pomere 40 ku 60. Tú svoju časť nech si odvlečú na Ukrajinu kedykoľvek. Tá naše 60 % -ná časť nech zostane na Slovensku.

To je spravodlivé riešenie, však?

 

Elena

 

K diskusii  spoza buka kuk   Ďakujem, ja z tejto vlády nechcem ani 1 %, nie to ešte 60 %.

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985871x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie