Založ si blog

Pravdivo 4. – Dvojaký meter máme v tomto štáte, pani Nicholsonová. . .

Europoslankyňa Nicholsonová dala fb status včera.

V ňom spomenula smrť dvoch mladých homosexuálne orientovaných mužov – Juraja a Matúša – ktorých v minulom roku zastrelil v Bratislave mladík pre ich sexuálnu orientáciu. Nestotožňujem sa s jej devalvačným vyjadrením o páchateľovi či ľuďoch s iným názorom, lebo devalvovanie je v spoločnosti nebezpečná tendencia a s táraním o dezolátoch – hlavne z úst verejných činiteľov ako je v súčasnosti ona – treba okamžite prestať, lebo to spoločnosť anomizuje. To ale neznamená, že ten čin odobrujem.

Práve naopak – odsudzujem jednoznačne tú vraždu, nikto by nemal zomierať pre svoje presvedčenie či sexuálnu orientáciu. Každú vraždu pokladám za zlo – a v spomenutom prípade šlo o smrť dvoch mladých mužov, ktorí mali život pred sebou. Mám úctu k situácii ich matiek – je to bolestná životná skúsenosť prežiť vlastné dieťa.

 

Nicholsonová v tom svojom statuse napísala

https://www.facebook.com/luciadnicholsonova/

Nič z toho sa nestalo. Prespali sme momentum. Juraj a Matúš sú mŕtvi, občas sa k tomu vrátia v televíznych reláciách, občas to spomenie pani prezidentka, občas sa o ich osud zaujíma holandský kráľovský pár. Na Pride my politici mávame dúhovými vlajkami a kričíme ich mená.
Na hroby však chodia ich matky. Ich smútok narastá každým dňom, keď si uvedomujú, že syn domov naozaj nepríde a keď mu zavolajú, nezdvihne. Ich synovia boli skutoční. Kde je ich odkaz? Rozplýva sa v čase.

 

Takže ako Nicholsonová píše – O ich smrť sa občas zaujímajú médiá, zaspomína pani prezidentka. A smútok tých matiek narastá každým dňom… 

 

A teraz sa pozrime na inú matku, Natašku – zomrela jej jediná dcéra Simonka.

Simonka  – dievča z Lučenca.

Ach, hej Simonka – malá spomienka – písala som o nej v mojich blogoch opakovane

tu

Krásna a nadaná dievčina, študentka vysokej školy. Do nemocnice nastúpila s pásovým oparom, a zomrela v dôsledku pochybenia lekárov.

Nepatrila ku LGBT komunite – a tak na jej smrť si pani prezidentka nespomenie ani náhodou. Ani holandský kráľovský pár na jej hrob nepozve. Nikto nevykrikuje jej meno na Pride.

A smútok tej matky za jej jedinou dcérou – predstavte si – ten mizne do dňa na deň…

 

Teda podľa tohto štátu – a podľa toho, ako dovolí páchateľom správať sa voči obetiam lekárskych pochybení.

Z vyjadrenia právničky poisťovne, v ktorej je poistená LC nemocnica vo vyjadrení k odvolaniu na Krajský súd citujem: “ smrť dieťa je jednorazová záležitosť, ktorá už rokmi odoznela” a preto výšku ujmy navrhuje max. 8000 eur…

Tak toto sa volá – milí čitatelia blogu – systémové týranie. A v slušnom štáte by za sekundárnu traumatizáciu obetí takýmito výrokmi mal byť právnik pokutovaný, prípadne aj riešený komorou. 

 

A tak sa pýtam, verejne a otvorene, máme na Slovensku rovnaký meter na situácie, v ktorých kohosi vinou zomrie niekomu dieťa?

Alebo sú „vhodné obete“, za ktorými smútok matiek bude „iba narastať“ a mŕtve deti, ktorých matky by už mali zabudnúť hádam už po týždni na svoje jediné dieťa?

 

Elena

 

K diskusii

PostrachBolsevikov  Nože mi povedzte, aký je rozdiel medzi dieťaťom zabitým vrahom úmyselne a dieťaťom , ktoré zomrelo v dôsledku závažnej chyby lekára? Sú naše deti menej mŕtve?

Tu nejde o deti, ktoré boli vážne choré a zomreli na chorobu  – ale o deti, ktoré mohli žiť, keby lekár nespravil preukázane závažnú chybu. Je to potvrdené znalecky, rozsudkami súdu, takže nejde o naše domnienky, ale o fakty.

Presne taký dvojaký meter, ako som pomenovala v článku, nám ubližuje – my za svojimi deťmi smútime menej? Máme povedať, že naše deti zomreli „len pochybením“, a tak to nevadí, kývneme rukou – či ako si to predstavujete?!!!

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9010100x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie