Založ si blog

Vedeli ste? 11. – Nie je to o papieri, pani prezidentka Čaputová. . .

Úctu si nemožno získať súdnym rozhodnutím.

Človek môže chodiť s papierom, ktorý mu súd vydá a mávať ním po námestí, môže o ňom vykladať do televízie, môže ním osvietiť bratislavský hrad, alebo ho hoci aj vystreliť do vesmíru.  Ale úcty mu tým nepribudne ani o miligram.

Úcta sa totiž nezískava súdnym rozhodnutím, ale len dôveryhodnosťou budovanou vlastným konaním či nekonaním. Vola sa to úctyhodnosť. 

Byť hodný úcty – na tom človek musí pracovať deň za dňom. Svojou ľudskosťou, svojou čestnosťou, svojou odvahou postaviť sa za pravdu a spravodlivosť, Svojou odvahou nemlčať.

 

Stotožňujem sa s tým, čo Vám napísal doktor Bukovský, celý jeho list je v článku v linku

https://www.hlavnespravy.sk/bukovsky-reaguje-na-slova-caputovej-preco-ste-mlcali-halo/3260542

V tomto týždni ste sa zasa raz vyjadrili o LGBTQ+ skupine, ktorú „vnímate citlivo“ a doktor Bukovský Vám pripomína, že rovnako citlivo vnímať by bolo namieste u Vás ako u prezidentky všetkých občanov Slovenskej republiky aj iné skupiny obyvateľstva. Aj oni sú „konkrétnymi ľuďmi“  – nielen reprezentanti LGBTQ+ – zrejme ste si to doteraz nevšimli.

Pýta sa Vás, prečo ste sa nevyjadrili k šikanovaniu a ponižovaniu, ktorému boli vystavení tí, ktorí sa odmietali vakcinovať. Kladie otázku  Prečo ste mlčali, keď novinár denníka SME Peter Schutz nazval „konkrétnych ľudí“, teda neočkovaných (zhruba POLOVICU slobodných občanov SR!) „dobytkom s IQ teľaťa, ktorý by mal kvičať od bolesti ako prasce na bitúnku“?

Áno, pani prezidentka, aj ja sa to verejne pýtam, kde bolo v tej dobe Vaše citlivé vnímanie?  Ja som nemlčala, prezradím Vám, podala som v tej dobe trestné oznámenie na pána novinára. Vyjadrenie vyšetrovateľky bolo, že vraj denník SME má ten článok v platenej časti, takže sa k tomu nedostane verejnosť, preto to nepokladala za trestné. Hej, veru, aj takto možno účelovo kriviť právo na Slovensku. Ja som sa za spravodlivosť ozvala, aj keď sa mi jej pre nedostatok odvahy vyšetrovateľky konať čestne nedostalo. Ale prečo ste mlčali Vy?

 

Doktor Bukovský pripomenul nútené testovanie národa. Prečo ste, pani prezidentka Čaputová, citlivo nevnímali a neozvali sa, keď nás nútene opakovane testovali pod existenčnou hrozbou – celý národ? Boli sme vystavení vydieraniu, že nebudeme môcť ísť do práce, cestovať autobusmi. Nemlčala som v tej dobe, odhaľovala som pozadie toho, kto tam nitky poťahoval. Nie, nebol to Matovič, kto to testovanie vymyslel – písala som o tom v blogu a pomenovala som otvorene a  verejne vinníka

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/07/30/len-par-slov-11/

Bol to pán Pavelka, ktorý sa v tej dobe vydával za epidemiológa. 

Pani prezidentka Čaputová, takže máte dvojnásobný dôvod podať trestné oznámenie v mene národa – nielen za nátlak na testovanie, ale aj podvodník na jeho čele. Vlastne trojnásobný dôvod, lebo je i nedoriešené podozrenie, prečo spisovali naše údaje vojaci, a kam tie údaje boli bez nášho súhlasu odoslané. Nie, počkajte, štvornásobný dôvod, lebo tie údaje boli použité i do štúdie v medzinárodnom časopise, s falošným tvrdením o súhlase pokusných osôb. Tak kedy začnete citlivo vnímať slovenských občanov? 

Nemlčala som, ako som aj uviedla v blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/07/08/za-pravdu-2-smutna-vizitka-odbornosti-trnavskej-univerzity/

že ten medzinárodný časopis uvediem do obrazu, tak som ho do obrazu uviedla. A nebola som sama za beštiu, ktorá ich tomu časopisu natrela ako podvodníkov. Korektne sa tam ozvali – a vyjadrenia sú zverejnené na stránke tej štúdie – aj     RE: The impact of population-wide rapid antigen testing on SARS-CoV-2 prevalence in Slovakia

JULIUS HODOSY

  • Chief Emergency Department
  • University Hospital Bratislava, Slovakia, Institute of Molecular Biomedicine, Comenius University in Bratislava

ROBERT LIPTAK

  • Emergency department physician
  • University hospital Bratislava and Institute of Physiology, Faculty of Medicine, Comenius University in Bratislava

MILAN CHROMEK

  • Pediatrics Nephrology
  • Division of Pediatrics, Department of Clinical Sciences, Intervention and Technology, Karolinska Institutet

Popri inom uviedli, že Po tretie, etické aspekty a etické schválenie štúdie sa v dokumente ani v dodatku neuvádzajú a my sa pýtame, či sa vôbec zvažovali. Ocenili by sme aj širšiu diskusiu o ďalších otázkach hromadného testovania. Napríklad o finančných a osobných nákladoch a vplyve výsledkov na mobilitu ľudí (4). Za zmienku stojí, že hromadné testovanie sa uskutočnilo napriek protestom mnohých slovenských vedcov (3).

Autori štúdie odpovedali, že brali údaje nevyžadujúce súhlas respondentov. Klamali, ako nás uvedie do obrazu článok v linku

https://davdva.sk/jan-drgonec-a-jeho-zavazne-vyjadrenie-audio-dobrovolne-testovanie-bolo-spolufinancovane-britskou-vladou/

Ale keby hneď pravdu vraveli,  štúdia postavená na údajoch  z núteného testovania národa, je morálne aj eticky pochybná – to akoby bral vedec údaje z koncentráku.

A že si sami boli prešľapu vedomí autori štúdie svedčí aj skutočnosť, že potom nás natlačili na ďalšie testovanie,v rámci ktorého sa snažili dať na niektorých odberových miestach ľuďom podpisovať smiešny paškvil, že vraj sa testujeme na našu žiadosť – ako som to popísala v blogu https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/01/22/tep-dna-5-testovanie-s-podvodom/

Vzala som to tlačivo od policajta a s vyjadrením, že či si myslí, že ho o testovanie žiadam, som si ho dala do vrecka, že ho nepodpíšem. Policajt neskúšal brať mi ho nasilu. Poviem pravdu, ani tam nemali odvahu ma potom testovať, vraj mám ísť inde, lebo oni bez podpisu tlačív testovať nesmú.

Tiež pripomínam – ďalšiu časť toho dokladu, ktorý ľuďom podstrkávali na podpis,  tvoril súhlas so spracovaním osobných údajov, ktorý dáva Univerzitnej nemocnici – Nemocnici svätého Michala  v Bratislave súhlas s ich evidovaním a ich s poskytnutím tretej osobe – RUVZ Bratislava a NCZI. Takže táto nemocnica sa dala zapliesť do tohto podvodu? Kde je lekárska etika? Smutná vizitka.

Samé nezákonnosti a podvody, Hanba takej vláde.

Pani prezidentka Čaputová, dodnes ste nedali ako prezidentka republiky trestné oznámenie v mene slovenských občanov na toho, kto nás tu vydieral, podvodne sa vydával za odborníka, zneužil naše údaje – a to dokonca dvojnásobne.  Ukrivdenecky podávate trestné oznámenia za svoje vlastné Ego, namiesto toho, aby ste doriešili trestnoprávne tieto veci v mene národa.

 

A ja doplňujem slová doktora Bukovského o ďalšiu vlastnú otázku.

Pani prezidentka Čaputová, prečo ste mlčali v čase, keď nám tu ktosi opäť mával ponad hlavy fašistickou zástavou tým heslom, že Vakcína je sloboda, ktoré silne pripomínalo fašistické Arbeit macht frei nad koncentrákom?

Ja som nemlčala, pani prezidentka, a vystupovala som proti tejto desivej paralele – proti tej hroznej pripomienke čias, ktoré by sme už nikdy, nikdy nemali zažiť –  verejne v mojom blogu, napríklad tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/26/ejha-8-vakcina-je-sloboda-zuza-podaktorych-oslobodi-navzdy/,

a podala som aj podnet Generálnej prokuratúre. Táto spoločnosť fašizujúca paralela bola potom stiahnutá. Prečo ste vtedy Vy mlčali?  Ach, počkajte, Vy ste vtedy nielenže mlčali, Vy ste dokonca s úsmevom túto fašistickú paralelu aj hlásali. Veru, s úsmevom.

Zdroj: https://www.tyzden.sk/politika/70603/stat-spustil-kampan-na-podporu-ockovania-zapojilo-sa-mnozstvo-znamych-osobnosti/

 

Nechápem, kde ľudia propagujúci heslo že Vakcína je sloboda berú dne drzosť kohokoľvek iného označovať ako fašistu.

A dodnes nerozumiem, akúže slobodu  ste to mali na mysli s tou vakcínou – lebo i vakcinovaní mohli ochorieť, a dokonca i z nášho nevakcinovania napriek svojmu vakcinovaniu. Prepánajána, to už z toho Vám mohlo dôjsť, že je to nejaký podivný vírus, a že tá Peková má pravdu s tým jeho namiešavaním kdesi v labákoch.

Prečo ste, pani prezidentka Čaputová, dodnes nepodali v mene slovenských občanov podnet na medzinárodný súd voči vinníkom pandémie, hoci dnes sa už úplne nehoaxersky priznáva, že vírus mal umelý pôvod? Vznikla  nám tu ich vinou škoda veľkého rozsahu ekonomicky a zostali státisíce mŕtvych slovenských občanov? Tých nevnímate citlivo, pani prezidentka? 

 

Možno to ale dáva rovno odpoveď na moju ďalšiu otázku.

Prečo ste, pani prezidentka Čaputová, citlivo nezavnímali tých ľudí so závažnými zdravotnými následkami, ktoré ich postihli preto, lebo Vám dôverovali? Naleteli Vašim rečiam ako vakcína prináša slobodu a dali sa vakcinovať, hoci Vy ste si museli byť dobre vedomá toho, že je to experimentálna látka s nepredvídateľnými účinkami – teda vlastne ako prezradiii nútene teraz farmafirmami zverejňované údaje na základe súdneho rozhodnutia  v USA – s účinkami predvídateľne hrozivými, ktoré farmafirmy tajili.

Prečo ste sa, pani prezidentka Čaputová, dodnes neospravedlnili ľuďom za to, že ste ich takto „hnali na jatky“, že boli vystavení zdravotným rizikám? Prečo ste sa neozvali za to, aby títo ľudia dostali od štátu za  poškodenia zdravia odškodnenie? 

Koľko ľudí sa u nás domáha spravodlivosti pre následky po očkovaní? V Česku je vyše 118 žalôb, koľko je ich u nás?

https://www.hlavnespravy.sk/ludia-pozaduju-odskodnenie-za-ockovanie-proti-covid-19-niektori-aj-100-milionov/3235382

Hej, ozývam sa za nich. A nie, nemám medzi nimi nikoho blízkeho – ale na rozdiel od Vás ich citlivo vnímam.

 

Pýtam sa tiež, pani prezidentka Čaputová, prečo ste sa doteraz ako prezidentka republiky neospravedlnili ľuďom za to, ako tento štát postupoval pri skúsenosti s prvým úmrtím reportovaným ako možným po vakcíne AstraZeneca u nás?

Ešte aj Denníkn priznal v článku v linku

https://dennikn.sk/blog/2456086/loteria-ci-zakazy-pre-neockovanych-treba-konecne-odskodnovat-neziaduce-ucinky-vakcin-svet-to-robi-odskodnovanie-zvysuje-doveru-hovori-who-ci-oecd/

že Kým viaceré krajiny už vtedy vakcináciu zastavovali, ŠÚKL zverejnil vyhlásenie, že benefity prevažujú nad rizikami a mediálny výbor NRSR obvinil RTVS, ktorá reportáž o úmrtí priniesla, že „spôsobila výrazné škody vo vnímaní bezpečnosti vakcín“. Čoskoro nato štát rozhodol, že vakcína AstraZeneca sa bude používať len pri očkovaní ľudí nad 60 rokov.

Prečo ste sa nepostavili na obranu tých ľudí nad 60 rokov, aby ani oni neboli vystavení tomu riziku? Tých ľudí ste, pani prezidentka, nevnímali citlivo, bolo Vám jedno či vakcinovanie prežijú?

 

Tiež ma zaujíma, ako možno vystupovať tak dvojtvárne, ako to robí Progresívne Slovensko, ktorému tak fandíte. Ako možno vyhlasovať, že človek má právo na integritu a rozhodovanie o svojom tele, keď sa to týka potratu. Ale už nie  v situácii, kedy sa to týka povinného vakcinovania. Tehotenstvo nie je smrteľná choroba, žena porodí dieťa a dá mu život, pričom dieťa môže žiť v adoptívnej rodine. Na rozdiel od povinného vakcinovania, ktoré môže človeka zabiť, či spôsobiť mu celoživotné následky.

Ako možno citlivo vnímať potraty a necitlivo nútené vakcinovanie? 

 

Úprimne – som zvedavá, či aspoň niektorý z tých krokov do svojho definitívneho odchodu z postu prezidentky Slovenskej republiky zrealizujete. Či budete mať toľko ľudskej statočnosti a vodcovskej odvahy, alebo zostanete iba ženou, ktorej charakteristikou v tej funkcii zostane prezentácia outfitov módnych návrhárov a prejavov napísaných inými.

.

Nuž tak, pani prezidentka Čaputová. Úctu človeku nevydobyje žiadny súd sveta, ale len jeho vlastné skutky.

 

 

Elena

 

 

Spravodlivo 1. – Som za to, aby sme Naďovi odňali slovenské občianstvo

09.05.2024

Ten hňup napáchal Slovensku toľko škôd, že keby sme ho verejne v Dunaji topili, tak by to bolo málo za to, čo nám povystrájal. To urobiť síce nemôžeme, ale odňať slovenské občianstvo by sme mu mali. Nejdem tu všetko menovať, to by bolo nadlho. Výsledky jeho šalabachtrovania budeme na svojej životnej úrovni cítiť ešte dlho všetci – veď len nový [...]

Ariadna 11. – Ach, cesty, prach ciest. . .

08.05.2024

Vietor duje od polnoci u nás šialene, možno aj prach ciest rozmetáva. A možno privieva prach spomienok, aby sme nezabudli na časy, ktoré boli. 8. máj k tým časom rozhodne patrí. Výročie ukončenia 2. svetovej vojny je dátum, ktorý by sme si mali pripomínať s najväčšou úctou. Lebo vojna je zlo. Každá vojna. Utrpenie, ktoré zažívali ľudia v časoch 2. svetovej vojny, je [...]

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Poľsko, NATO

Neveríme, že Putin nezaútočí: Poľsko stavia bunkre a zákopy na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom

09.05.2024 15:26, aktualizované: 16:02

Minister obrany dodal, že v stredných a východných vojvodstvách Poľska sú rozmiestnené vojenské jednotky, ktoré poskytujú podporu pohraničnej stráže.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,866
Celková čítanosť: 9047978x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív