Založ si blog

Čas lumpov 3. – Pellegrini by bol charizmatický prezident. . .

Uvidíme, ako sa situácia vyvinie.

Mediá priniesli správu, že by mohla byť vo vláde zostava Fico premiér, Pelllegrini by viedol parlament. To by bolo z Pellegriniho strany naozaj strategické rozhodnutie. Lebo väčšina občanov Slovenska nechce Progresívne Slovensko vidieť vládnuť. Médiá nahadzujú svoje prieskumy názorov, a veci sú jasné – koalícia s Progresívnym Slovenskom by dostala Hlas do hrobu z hľadiska popularity. Zrejme by im občania v ďalších voľbách spočítali vystrájanie Progresívneho Slovenska viac ako progresívcom samotným.

To posledné, čo väčšina Slovákov chce, je aby sa nám tu štabarcovali chlapi v minisukniach a na podpätkoch. Takže v ich očiach by sa Pellegrini stal „hrdinom, ktorý to zastavil“. Rozhodne by mohol vybehnúť za prezidentským kreslom – ja  by som mu pokojne hlasom prispela. Bol by rozhodne charizmatickým prezidentom, a snáď by konečne túto funkciu aj nejako pozdvihol v očiach národa.

Niektorí sa nás snažia presviedčať o toxickej realite, ktorou žijeme tí, ktorí si vážime tradičnú rodinu a transsexualitu nepokladáme za normu dneška. Progresívci sa snažia transsexualitu a ďalšie „ity“  pridružiť ku homosexualite, čo podľa mňa nie je namieste. Mnoho homosexuálov žije usporiadaný partnerský život,  ppznám medzi nimi kopu super ľudí a jediné, čo po nich chcem, je, aby svojim partnerským zväzkom vymysleli iný názov ako manželstvo, lebo to predstavuje vzťah muža a ženy.

O tom, že znamienko nerovnosti medzi týmito odlišnosťami nie je len môj výmysel, svedčí aj prípad páchateľa – transsexuála, ktorý v Trenčíne minulý rok na ulici prezlečený za ženu pobodal neznáme 17-ročné dievča. Iba zázrakom prežilo jeho útok. Lump mal toho za ušami už predtým viac ako dosť, nešlo o jeho prvý kriminálny výčin. Čin neľutoval a čakal, že dostane tri mesiace. Teraz ho odsúdili, dostal 19 rokov a podľa mňa mal dostať doživotie, lebo spoločensky nebezpečný bude trvale. Na súde sa tiež smial, žiadna ľútosť, a pritom pre seba vydriapal ohľady. V článku v linku

https://www1.pluska.sk/krimi/transvestita-kim-to-ma-zratane-takyto-trest-vyfasoval-brutalny-utok-nevinne-dievca

znalec sa s ním nepáral – oslovoval ho ako muža (ktorým podľa zákona a aj fyzicky je) a povedal natvrdo, že „Niet pochybností o tom, že zo sexuologického hľadiska sa u obvineného – budem hovoriť v mužskom rode, pretože tak je to uvedené v rámci súdu – jedná o poruchu pohlavnej identity.“  Takže žiadna nová norma, ale oficiálna porucha.  A chlap, ktorý sa cíti ako žena, by nemal byť v nemocnici uložený na ženskú izbu napriek nesúhlasu pacientiek na tej izbe – mal by byť daný do starostlivosti psychiatra a pobývať na izbe pre mužov.

 

Ale ani Progresívne Slovensko neváha a ponúka Pellegrinimu kreslo premiéra, lebo veď presadiť LGBTQ+ agendu a ďalšie ich nápady by chceli čím skôr. A bez ohľadu na názory väčšiny národa. Predstavujem si, ako by sme si žili, kebyže nám taktovkou máva LegoMiško Šimečka. Nepochybne by chlap cítiaci sa ako žena mal ľudské právo navaliť sa na izbu k ženám a „ony by boli povinné akceptovať jehio ľudské právo“. On ich práva nie.

Určite by Šimečka pobral aj z tých Ódorových opatrení veľkú kopu. Pred voľbami niektoré z tých nápadov aj sami prezentovali zástupcovia progresívcov.  Až by sa Pellegrini divil, do akého spolku to vliezol.

Povedala by som vám o Šimečkovi niečo dobré, ale nemám čo. Kedysi som vás varovala v blogu, že dobrým lídrom nemôže byť ten, kto  nemá úctu k ľuďom, ktorých má viesť. A Šimečka nám tu predvádza povolebne vyhlásenia o „nedemokratických voličoch“. Prezradím vám definíciu nedemokratického voliča v jeho predstave – nedemokratický volič je každý, kto nevolil pána Šimečku a jeho kumpánov. A kto sa vyjadrí akokoľvek kriticky o ich konaní. A že takých bude, som si viac ako istá…

Sú podľa mňa patologickí, Matovič je oproti nim veľmi slabý odvar. On vie byť ľudsky súcitný, čo by ste od progresívcov skutočne čakali márne. Sú pre mňa zlo koncentrované a mám voči nim viacero závažných výhrad.

Za prvé – už predvolebne sa snažili stavať na medzigeneračnom rozoštvávaní  – z toho rozumiem, že to nie sú ľudia, ktorí dokážu zjednocovať davy, ale myslia iba konfrontačne. Čierne a biele, my a oni.

Za druhé – ich vystupovanie voči starším a starým ľuďom znamená štvať mladých ľudí proti ich rodičom a starým rodičom. Zjavne u zástupcov Progresívneho Slovenska to tak nebolo a mali zrejme nejaké rozhárané rodinné zázemie, kde ich nevychovali v úcte ku starým rodičom a ku starším ľuďom vôbec.

Za tretie – siahať na peniaze dôchodcov je jednoduché v spoločnosti, sú slabí, nevládzu sa brániť a peniaze nimi navkladané sú poruke. No o to je to amorálnejšie. Som skutočne za to, aby sme si v tomto štáte jasne a otvorene povedali, kto si koľko navkladal na dôchodkové časy. Lebo tí ľudia pracovali a vyrábali desiatky rokov hodnoty, z ktorých teraz i mladí ľudia ťažia.

.Za štvrté – práve starí rodičia sú pre mnoho detí dôležitou sociálnou oporou. Sú regiony ako ten náš, kde za prácou odchádzajú často aj obaja rodičia a deti zostávajú práve so starými rodičmi. Práve oni sú, ako uvádzali deti vo výskume, tou najdôležitejšou vzťahovou dospelou osobou pre ne – sú tým človekom ktorému sa môžu zdôveriť. Progresívci nemajú žiadne morálne zábrany vy,ývať mozgy mladým ľuďom a tým im tieto väzby rozbíjať.

Za piate – pri úcte je dôležitá vzájomnosť, takže ak úctu neprejavujú, nebudú ju ani dostávať. Hotové Lego by z nich poskladal, aby to pekne zapasovalo a pozdvihlo našu ekonomiku  Veľmi rýchlo by ich spôsob vládnutia viedol ku ešte väčším problémom v spoločnosti, ako máme teraz.

Za šieste – koniec-koncov ich samotné správanie nie je hodné úcty. Petícia za povinné očkovanie, ktorú oni inicovali, to je podľa nich v poriadku, ale keby niekto ako paralelu zorganizoval petíciu za ochranu životov nenarodených detí, tak to už zrazu každý má právo rozhodovať o svojom tele sam. Vidia len svoje práva.

 

Verím, že ich opatrenia v štýle „všetko pre ekonomické ukazovatele“ by sa týkali osekávania dôchodkov, ktoré podľa progresívcov sú u nás vysoké, a dopadli by i na pracujúcich ľudí, kým naše „najviac zraniteľné rodiny v hmotnej núdzi “ by len brali a brali. Skutočne nechápem, prečo ich zraniteľnosť nechcú progresívci znížiť poctivou prácou, ku ktorej máme teraz našťastie u nás príležitostí viac ako dosť.

Hotové Lego by Šimečka z ódorovských opatrení  poskladal, aby to pozdvihlo našu ekonomiku. Ich predvolebná stratégia medzigeneračného štvania ukazuje, ako sú títo ľudia málo znalí rizík narušenia spoločenskej súdržnosti v medzigeneračnom kontexte, ak raz súdržnosť spoločnosti narušia, budú sa potom hodne čudovať, čo sa tu bude diať. Lebo i bez nich má súdržnosť v našej spoločnosti namále, a ťažké časy jej rozhodne nepomôžu. Ak by sa do čela štátu dostali progresívci, bola by to pohroma pre tých, ktorí poctivo pracujú a odvádzajú do spoločnej kasy. Lebo by určite zrušili ženám teraz rátané skrátenie veku odchodu do dôchodku na základe počtu detí, rodičovský bonus, aj trináste dôchodky.

Som presvedčená, že by to neboli dobré časy pre obyčajných ľudí, ak by sa dostali k moci progresívci.

Pripomeniem vám slová Lazareva, ktoré som napísala kedysi už v blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/01/14/vykrocenie-8-vkrocit-do-novych-cias/

Veľkolepú ekonomiku a dôsledné politické riadenie malo aj fašistické Nemecko, ale mravnosť, láska, milosrdenstvo a súcit mu chýbali – úroveň štátu je určovaná jeho vnútornou kultúrou, vierou a mravnosťou.

V tejto spoločnosti to z toho uhla pohľadu vyzerá už hodne bledo…

 

 

 

Elena

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

Ariadna 8. – Chcete robiť starostu v Telgárte?

07.05.2024

Ako píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/708836-zahadna-abdikacia-starostu-svoj-koniec-oznamil-v-liste-dovod-vraj-neuviedol/ starosta v Telgárte vraj záhadne abdikoval. No tak sa na to pozrime. Pravdu poviem – starosta Telgártu ma zaujal už pred časom pri reportáži, kedy vykladal ako dostali 6 stanov pre 102 ľudí, a tak sa v jednom stane tlačí 30 [...]

Srbsko, Čína, Si Ťin-pching, Peng Li-jüan, Aleksandar Vučič

Si Ťin-pching je v Srbsku, pripomenul zásah čínskej ambasády lietadlom NATO spred štvrťstoročia

08.05.2024 06:05

Čínsky prezident Si Ťin-pching pokračuje vo svojej ceste po Európe. Z Francúzska sa v utorok presunul do Srbska, kde ho privítal jeho náprotivok Aleksandar Vučić.

Jutta Urpilainenová

Nová studená vojna? Eurokomisárka vysvetľuje, ako vyzerá konkurenčný boj s Ruskom a Čínou

08.05.2024 06:00

Eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová hovorí o právnom štáte a médiách na Slovensku aj konkurenčnom boju EÚ s Ruskom a Čínou.

Pláž, Reynisfjara, Island, mReportér

Zábery z pláže, pred ktorou varujú turistov aj miestne úrady. Prečo je tak nebezpečná?

08.05.2024 05:00

mReportér Jaro Karak zachytil tieto pekné zábery priamo z Islandu.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,864
Celková čítanosť: 9042245x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív