Založ si blog

Príbehovanie 5. – Ako som názor na hnutie HAMAS vyjadriť chcela. . .

Teda len chcela, lebo topky.sk mi ho okamžite blokli.

Dali článok o tom, že

https://www.topky.sk/cl/11/2610417/Harvard-pod-palbou-kritiky–Tuto-skupinu-studentov-v-buducnosti-nezamestnaju–Riaditelia-firiem-ziadaju-menny-zoznam#disqus_thread

Študenti prestížnej Harvarskej univerzity v Cambridge verejne vystúpili pred univerzitou podporujúc Palestínu spolu s listom, v ktorom obviňujú Izrael za útok hnutia Hamas a podľa nich Izrael má byť údajne za všetko plne zodpovedný svojou politikou. Zamestnávatelia žiadajú zverejniť menný zoznam týchto študentov, že ich po ukončení štúdia nezamestnajú.

 

Odsudzujem jednoznačne terorizmus Hamasu – a samozrejme aj brutálne vraždenie detí a starcov kdekoľvek a kýmkoľvek na svete. Bojové akcie by mali nasmerovať na armádu, a nie na civilistov. 

K článku som chcela dať diskusný príspevok, no topky.sk   ho zablokovali, tak môj názor pridávam takto

Jedno je isté, nikoho z hnutia Hamas by som neľutovala, ani keby ich za tie výčiny Izraelci zaživa na námestí krájali. Ich brutalita voči civilnému obyvateľstvu je podobná, akú predvádzali Ukrajinci vo Volyni – vraždia deti, starcov. Hanba takým „bojovníkom“. 

 

O Volyni som písala opakovane, napríklad tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2022/08/21/no-toto-10-boze-prosim-nedovol-nam-na-nich-zabudnut/

Na pamätníku obetiam Volyne v Poľsku je napísané

Ak by som zabudol na nich, môj Bože na nebi, zabudni na mňa.

 

Ach, áno, to isté treba dať na pamätník obetiam každej teroristickej zberby.  Žiadne bagatelizovanie a žiadne zabúdanie, ani zvaľovanie viny za činy teroristov na iných, ako sa podaktorí teraz snažia robiť a vinu prenášať na Izrael – ale historická pamäť, účasť s obeťami a poučenie sa.

 

Elena

 

K diskusi  atlasskodcov  HAMAS sa pustil do vraždenia civilistov,  ja osobne kroky Izraela pokladám za odvetné a predvídateľné. Priamo vinný  je podľa mňa HAMAS, to čo vystrájali civilistom je brutálne a nedá sa to slušne pomenovať. Keby vašu dcéru tak zhanobili a utýrali ako to dievča, asi by ste tiež povedali, že ohľady voči nim nie sú namieste. Cestu spravodlivosti nemožno vybudovať krivými chodníčkami. .

Strange Uncle Plne s Tvojim názorom súhlasím, hodnotím hodne emotívne. Boj hlava – srdce u mňa vyhráva vždy srdce. I dnes som presvedčená, že tí, ktorí navláčali nákazu sem by mali hradiť škody ako spolupáchatelia. Podobne by to malo byť pri všetkých nákazlivých chorobách – ani žltačku nie je v poriadku rozvláčať, btw. Veru, a predstavujem si, ako trpeli rodičia tých zavraždených dievčat – krucinál, nedala by som nijakú pomoc ani tým rodičom, ktorí  vychovali takú háveď ako bojovníci HAMAS sú. Ak by som im  niečo mala poslať dobrovoľne, tak jedine preháňadlo.

malinova Súhlasím s Tebou, že drahýstrýko tam má pazúre. No nech je konanie Izraela počas rokov akokoľvek nie správne, nepokladám za adekvátne vraždiť nevinných civilistov, ako to urobil HAMAS, hanobiť  ich telá. Sú to choré a patologické tvory, ktoré by som skutočne neľutovala, nech by im Izrael urobil ako odvetu čokoľvek.

Spravodlivo 1. – Som za to, aby sme Naďovi odňali slovenské občianstvo

09.05.2024

Ten hňup napáchal Slovensku toľko škôd, že keby sme ho verejne v Dunaji topili, tak by to bolo málo za to, čo nám povystrájal. To urobiť síce nemôžeme, ale odňať slovenské občianstvo by sme mu mali. Nejdem tu všetko menovať, to by bolo nadlho. Výsledky jeho šalabachtrovania budeme na svojej životnej úrovni cítiť ešte dlho všetci – veď len nový [...]

Ariadna 11. – Ach, cesty, prach ciest. . .

08.05.2024

Vietor duje od polnoci u nás šialene, možno aj prach ciest rozmetáva. A možno privieva prach spomienok, aby sme nezabudli na časy, ktoré boli. 8. máj k tým časom rozhodne patrí. Výročie ukončenia 2. svetovej vojny je dátum, ktorý by sme si mali pripomínať s najväčšou úctou. Lebo vojna je zlo. Každá vojna. Utrpenie, ktoré zažívali ľudia v časoch 2. svetovej vojny, je [...]

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Russia Ukraine War

Neposlušným ukrajinským brancom sprísnili tresty, čaká sa už len na podpis Zelenského. Kto zaplatí pokutu a koho pošlú za mreže?

09.05.2024 14:00

Vláda navrhovala, aby ukrajinskí muži, ktorí sa otočia chrbtom k obrane vlasti, dostali maximálnu pokutu v prepočte až vo výške 4800 eur.

Vysoké Tatry, hor, sneh

Muž v Tatrách zaútočil na strážcu prírody a zranil ho. Pohyboval sa po uzavretom chodníku

09.05.2024 13:32, aktualizované: 14:16

Pre podozrenie zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa vec rieši kriminálka.

Maďarsko, Čína Si Ťin-pching, Tamás Sulyok

Čínsky prezident je v Maďarsku, stretne sa s Orbánom. Plánujú podpísať desiatky dohôd

09.05.2024 13:25

Čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga privítal na Budínskom hrade s vojenskými poctami maďarský prezident Tamás Sulyok.

Gymnázium Antona Bernoláka, škola, senec

Na rekonštrukciu škôl v regiónoch pôjde z eurofondov takmer 200 miliónov eur

09.05.2024 12:57

Výzva bola podľa Rašiho pripravovaná už jeho predchodcami, ale bola v decembri 2023 zrušená.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,866
Celková čítanosť: 9047638x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív