Založ si blog

Otvorene a verejne 10. – O útočníkovi vo vlaku, ktorý dobodal mladú študentku. . .

Včerajší útok vo vlaku. Spomínam ten príbeh, lebo ma neskutočne zasiahol. Dievčina cestovala do školy do Ružomberku, vysokoškoláčka zrejme. Aj moje dieťa takto cestuje do školy. Panebože, predstavte si, že Vaše dieťa vyrazí do školy a dozviete sa zrazu, že je v ohrození života, lebo nejaký lump ju napadol vo vlaku. Posielala som balíček energie dievčine, moc jej prajem, aby prežila.

Píše o tom článok v linku

https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/687023-zasahuje-policia-i-zdravotnici-na-spisi-sa-v-rychliku-pobili-cestujuci/

Stalo sa zlým zvykom, že sa identita niektorých páchateľov zatajuje. O mladíkovi vraždiacom pri Teplárni písali médiá detaily i o profesii jeho otca a podobne. Prajem si to vidieť NEDISKRIMINAČNE pri každom páchateľovi. Zaujímajú ma preto detaily o páchateľovi včerajšieho útoku vo vlaku u  nás na Slovensku. Keďže dovolenkujem, mohla som po nich pátrať.

Útočník nastúpil v Krompachoch, mal pri sebe dva nože. Potom v kupé po pár minútach zaútočil na mladú študentku, pobodal ju a dievča je vraj vo vážnom stave.  Nenapísali médiá nič o páchateľovi, ale ani nemuseli – lebo diskutéri písali rovno – Krompachy? Dva nože? Vieme dobre, kto to asi je. A čo išiel s nožmi robiť, ak nie darebáčinu? Pravdou ale je, že sa mýlili. Televízia Markíza priniesla záber na páchateľa – nešlo o Róma, ako naznačovali niektorí diskutéri, ale o drogovo závislého. Dievča pobodal 5 krát do krku a ramena, a podľa médií jej stav je vážny. Je to 29-ročný lump – drogovo závislý zrejme, na nič si údajne nepamätá, ako uvádza článok v linku

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/865176-muz-29-ktory-utocil-vo-vlaku-si-udajne-na-nic-nepamaeta

Podľa mňa sa mohol vybrať zháňať peniaze na drogy, preto tie nože so sebou mal – takže je jasné, že poctivou prácou si peniaze zháňať neplánoval. A podľa toho ako pohotovo sa vyhovára na údajné „nepamätanie si“ má toho už čo-to za ušami.– ale uvidíme, čo zistia vyšetrovatelia.

Na videu v tom článku sa snaží ukryť pred kamerou, no a policajti mu v tom pomáhajú, ako vždy – zakrývajú si páchatelia tváre, preťahujú si cez ne svetre a mikiny.  No jediná pomoc, ktorú by dostali páchatelia darebáčin všetkého druhu odo mňa, by bola rada – „ak nechceš žiť normálne a máš iba ubližovať iným ľuďom, tak sa radšej obes“.

 

Vlak 762 po útoku bol zrušený. Predstavte si len, koľko nepríjemností a starostí narobil ten lump ľuďom, ktorí sa potrebovali niekam za svojimi povinnosťami dostať. Mal by platiť všetky zavinené škody, preto by mal nie povaľovať sa na zadku v kriminále, ale drieť tam od rána do večera.

 

Napadnuté dievča, ktoré zodpovedne cestovalo do školy kvôli štúdiu, aby bola spoločnosti v budúcnosti prospešná  – nechcem si ani predstaviť, že by dievča neprežilo. Aj keď prežije, tak sa bude po celé roky traumatizovať ďalej nielen spomienkou na ten útok, ale aj ťahačkami po súdoch. Viem o čom píšem – aj ľudia, ktorým deti, partneri či rodičia zomreli vinou lekárov, poznajú tieto zúfalé nekonečné putovania po súdoch. Pani Anna – jubilantka, o ktorej som vám v blogu kedysi písala – teraz bezmála tridsať rokov to bude – a predstavte si, že ešte stále doriešovanie prípadu smrti jej manžela nedobralo konca

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/05/14/draci-dych-8-pani-anna-a/

či tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/12/18/hrejivo-10-stvrtstorocie/

Slušní ľudia v tomto štáte skrátka ťahajú za kratší koniec.

 

A predstavte si, nejaký diskutér písal, že podobný incident sa u nás včera stal aj v ďalšom  vlaku   –

https://www.facebook.com/obmedzenieprevadzkyZSR/posts/740658158106668?ref=embed_post

uvádza, že aj na Ex611 sme mali veselo zo Žiliny do Ružomberku. Tiež incident, vyhrážanie, nôž, plus zásah PZ SR a osoba zadržaná v Ružomberku.

 

Diskutéri písali pod článkom, že chýbajú vo vlakoch Kotlebove hliadky. Výborne, v krásnej spoločnosti žijeme – SAD porušia autobusové spoje do dedín, kde žijú takíto lumpi kvôli ich správaniu – ako som nedávno v blogu uviedla vyjadrenie popradskej SAD, ktorej šoféra asociáli zbili v buse, lebo si dovolil chcieť, aby zaplatili za cestovné lístky. A vo vlakoch budú asociáli ohrozovať ľudí, takže v každom kupé azda nejakí dobrovoľníci budú musieť strážiť?  Alebo zavedieme pred výdajňové pokladne cestovných lístkov nejaké detektory na železničných staniciach na princípe umelej inteligencie a ak máš vypité alebo nejakú drogu v sebe, nepovezieš sa. Ak sa Ti vyjadrenie umelej inteligencie o zamietnutí nepáči, môžeš podstúpiť kontrolný test na alkohol a drogy. Ak je negatívny, poplatok zaň Ti vrátia a predajú ti lístok, ak nie, pochoduj pešo, nepovezieš sa.

Ale je to presne o tom, že pre kadejakých lumpov budeme robiť opatrenia a vynakladať na nich ďalšie financie. Je potrebné otvorene začať hovoriť v tejto spoločnosti nielen o ochrane pre takýmito výčinmi lumpov, ale aj o tom, komu a koľko v tejto spoločnosti budeme solidarizovať.  Alebo budeme v tejto spoločnosti nútení sami robiť poriadky,  tak ako matka v článku

https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/foto-krvava-pomsta-nestastnej-matky-vypatrala-dcerinych-vrahov-to-co-dialo-je-ako-hororu 

a riešiť problémy s lumpami, ktorí budú ohrozovať naše deti?

Chcem, aby sme otvorene a verejne hovorili o tom, že jeden kriminálnik má v niektorých slovenských väzniciach denné náklady na pobyt vyššie ako suma, ktorú dostanete za poctivú prácu za živobytie celej svojej rodiny. Takmer 180 eur denne, aj za soboty a nedele, nie ako platy – že len v pracovné dni máte platené. Vyše 7000 eur – o tom, že by takou sumou prispel štát dôchodcovi za celoživotnú prácu ani len snívať nemôžeme. Pravdaže nie, keď máme na krku takýchto lumpov,  ktorí páchajú trestnú činnosť a namiesto nich samých sa musíme starať namiesto dôstojnej životnej úrovne pre seba a pre svoje deti budeme donekonečna drieť na kadejakých lumpov a závislákov, a namiesto nich aj na ich rodiny? Lebo takisto môžeme zrátať, koľko nás stojí jeden drogovo závislý. Koľko stojí liečenie takého človeka, a koľko ich absolvuje – 1500, 2000 či viac eur ? – nech sa mu tie sumy zrachujú. Myslím, že na liečenia by sme sa im nemali skladať my, ale mali by označiť svojich dílerov a tí by zo zhabaného majetku mali platiť za ich liečby, spolupodieľať sa aj za všetky nimi spôsobené škody.

 

Urobme osobný účet občana – a vyrátajme, že koľko dal spoločnosti a koľko vzal. Lebo podľa mňa nie je v poriadku, ak máme ľudí, ktorí iba berú v spoločnosti z hotového.

Čítala som článok a nevedela som, ži sa mám smiať alebo plakať. Radičovej tím teraz vyrátal „realistickú referenčnú hodnotu na nastavenie sociálnych politík“, ako to nazvali. V článku v linku

https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/663392-analytici-prepocitali-ake-su-zivotne-naklady-na-slovensku-kolko-dava-na-potraviny-rodina-v-b-bystrici-a-bratislave/

uviedla nimi odhadované životné náklady pre rôzne typy domácností. Napríklad pre štvorčlennú rodinu žijúcu v podnájme v Banskej Bystrici je to podľa nich 1559 eur. Pre jednotlivca v podnájme v Bratislave je to 819 eur.  Povedzme si otvorene, je to azda suma, ktorú by sme tým rodinám či ľuďom mali dávať, ak nepracujú? Potom koľko by mali dostať zamestnané rodiny? Rovnako? A prečo by potom mali pracovať? Iba brať by sa donekonečna bralo ľahko, ale iba dávať sa donekonečna nedá. Ak v spoločnosti nie je rovnováha dávania a brania medzi jej členmi, tak nejde o systém solidárny, ale parazitický. A dochádza ku postupnej anómii, odcudzovaniu sa ľudí takej spoločnosti, pretože sa cítia zneužívaní.

Ľudia u nás teraz utekajú do predčasných dôchodkov. Nielen pretože tento rok je výpočet mnohým výhodný. Ale i preto, že tí, ktorí pracujú zodpovedne a dávajú čestne desiatky rokov, sú potom vystavení po odchode na dôchodok absurdnému prístupu štátu vyhlasujúcemu, že treba viac pridávať ľuďom s minimálnymi dôchodkami, t. j. ľuďom dávajúcim desiatky rokov štátu málo alebo nič. Ľuďom, ktorí nepracovali celoživotne, len plodili hromadu detí (často nepracujúcich a kriminálnych). Aj špekulantom platiacim minimálne odvody, lebo veď druhí sa im na ich pohodlný život doskladajú. A rovnako sa prístup štátu ku ľuďom vzdelaným a poctivo pracujúcim a platiacim odvody desiatky rokov nedá nazvať inak ako nečestný a škaredý vo vzťahu ku 40 odpracovaným rokom ako možnosti odísť na predčasný dôchodok. Lebo sa im neráta doba štúdia a de facto tak namiesto 40 odpracovaných rokov potrebujú mať odpracovaných 44 rokov pri škole strednej a 49 rokov pri vysokoškolskom vzdelaní. Nerozumiem – tí, ktorí zostavujú legislatívu v tomto štáte sú skutočne padnutí na hlavu, keď si myslia, že vzdelaní a poctivo pracujúci ľudia budú donekonečna takéto zneužívanie znášať? A ešte vám prezradím jeden detail, ktorý si zrejme neuvedomuje tupohlavý aparát v inštitúciách tohto štátu, že do predčasných dôchodkov teraz aj napriek tomu znevýhodneniu utekajú ľudia pracujúci poctivo desiatky rokov odborne. Lebo majú dosť tej driny, v rámci ktorej dávajú čoraz viac ľuďom iba berúcim. Vykladať, že ich práca nie je taká náročná ako práca robotníka pri páse, je hlúpy nápad, lebo odborná práca vyčerpáva psychicky. Ja viem, je lákavá naivná predstava ako dokopy nič nerobia učitelia  (keďže v článku je spomenutá učiteľka, odchádzajúca na predčasný dôchodok),  len potom nechápem prečo je toľko voľných miest učiteľov a nebežia ich robiť všetci diskutéri z facebooku.

Kto odchádzajúcich nahradí – ľudia ktorí iba pohodlne berú z hotového sa zrazu rozbehnú do práce a začnú poctivo robiť? No sotva. Mala by nová Ficova vláda rýchlo urobiť opatrenia, aby sa situácia stabilizovala – a umožniť legislatívou od januára budúceho roku, aby aj predčasní dôchodcovia mohli pracovať aspoň na päť či šesť hodín denne popri poberaní predčasného dôchodku. Inak nám budú pracujúci ľudia v mnohých profesiách chýbať.

 

Je mi smutno z toho, že v spoločnosti máme takýchto lumpov, ktorí sú schopní iných aj zabiť, žiť nezodpovedne a brať drogy. A tiež, že tu máme lumpov, ktorí im tie drogy predávajú – mojim vzorom v tomto smere sú krajiny, kde sa kšefty s drogami je trest smrti.

 

Elena

 

P. S.: Takže nakoniec údajne schizofrenik. Tí nám tu behajú neliečení a vraždia zas a znova. O rodine, ktorá nechá problémovího schizofrenika bez dozoru, si myslím svoje.

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9028123x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív