Ale čo 7. – A prachy, prachy, prachy chceme, kvôli nim vám bez váhania zaklameme? ? ?

A čo všetko ešte kvôli nim urobíte – dodala by som cynicky.

Nuž, smutná vizitka profesie, založenej na vysokej etike, vychádza na povrch v týchto slovách z ich radov.

Takto to bolo o prachoch

https://www.facebook.com/100012579349229/videos/1038803907868645

Je zrejmé, že i teraz bez hanby budú vydierať. Pokojne sa budú dívať, ako sa ostatní uskromňujú a živoria, lebo to tu ktosi rozkradol, ale oni chcú prachy, oni majú právo na slušné príjmy. IBA ONI? Z filozofie tej zdravotníčky by som zvracala…

 

Ale aby sme si pripomenuli, že nie všetci sú takí,  tento postoj lekára si zaslúži úctu i zdieľanie

Zdroj:  https://www.facebook.com/kusnierova.agata000

Drahí kolegovia lekári!
8. októbra 2024
Obraciam sa na vás všetkých a prosím, aby tí, ktorí si ešte nevstúpili do svedomia, urobili tak skôr, ako lož zvíťazí na pokorou.
Priznajme si, že sme pochybili, že naše úsudky boli ovplyvnené atmosférou, ktorú navodili masovokomunikačné prostriedky, že sme si dostatočne neuvedomili, aké dôsledky bude mať naše konanie. Nájdime v sebe silu a hľadajme pravdu.
MUDr. Peter Kotlár predniesol správu o tom, čo sa u nás udialo v rokoch 2020 až 2022. Myslím, že sa nedopustil žiadneho priestupku proti Hippokratovej prísahe. Povinnosťou každého lekára je vždy konať podľa svojho svedomia, chrániť zdravie a život pacienta a pomáhať mu niesť jeho ťažký údel. Skepsa je jeho priateľ, ktorý má byť stále v jeho pätách. Lekár musí každý svoj krok, každé svoje rozhodnutie, ale i rozhodnutie svojich kolegov neustále kontrolovať.
Správal som sa k môjmu pacientovi ohľaduplne, uvážil som všetko, kým som stanovil diagnózu? Je moja diagnóza správna? Zvolil som ten najlepší spôsob terapie? Dal som pacientovi správny liek? Nezabudol som kontrolovať jeho ďalší stav?
Mnohí lekári mi dajú za pravdu, že ani po odchode z ordinácie či nemocnice v mysli neopúšťame svojho pacienta a jeho zdravotným stavom sa zaoberáme ešte aj doma, či na dovolenke.
Čím sa previnil náš kolega MUDr. Kotlár? Že pokladal za správne klásť otázky, keď sa k nám dostal nový vírus SARS-CoV-2? Ktorý lekár vlastní patent na rozum, že všetko mu je v medicíne jasné, že sa nemôže mýliť? A koľkí z nás lekárov v prípade omylu nájdu v sebe toľko odvahy, aby povedali: prepáčte, odpustite mi, pomýlil som sa…?
Všetci tí, ktorí organizovali celý ten cirkus okolo kovidovej infekcie u nás i v zahraničí, sa snažia zahladiť stopy, no napriek tomu už teraz vychádza na povrch pravda, veď už naši predchodcovia hovorili, že lož má krátke nohy, aj keď zo začiatku ťahá za dlhší koniec.
MUDr. Kotlár oprávnene žiada, aby boli zodpovedané otázky, ktoré položil. A nie je ich málo. I keď sa teraz obraciam hlavne na lekárov, prosím všetkých žurnalistov a neodborníkov, aby sa na verejnosti nezapájali do diskusie o takých otázkach, ako je molekulárna biológia, genetika, alebo problematika vírusových ochorení. Bez základných vedomostí o týchto odboroch ich otázky nieže vzbudzujú trápny úsmev, ale svojou naivitou pripomínajú niekoho, kto si už vyžaduje liečenie.
Reakcie na prejav MUDr. Kotlára narastajú, ale doteraz sa menovite nevyjadril ani jeden odborník, nepodpísal sa svojím menom pod konkrétne argumenty, na ktoré sa MUDr. Kotlár pýta. Vysoko odborné diskusie, pokiaľ si pamätám, sa konali vždy len v kruhu odborníkov. Oni boli kompetentní a oprávnení o daných problémoch diskutovať.
Už počas tzv. pandémie nie raz odborníci, ktorí mali ku kovidovým opatreniam námietky a výhrady, žiadali o odbornú diskusiu. Prečo k nej doposiaľ nedošlo? To sa pýtam vás, vážení žurnalisti. Prečo nikto z vás netrval na takomto návrhu? A prosím, prestaňte už konečne so všeobecnými frázami typu „virológovia zo SAV nesúhlasia a sú znepokojení“. Ktorí menovite? Podpíšu sa pod takéto „znepokojenie“? Vedci vraj varujú, aby sa Slovensko nedostalo na okraj civilizovanej spoločnosti… Čo je to za frázu?! Zato, že vyslovím otázku, či látka, ktorú istá firma vyrobila, je bezpečná a navrhujem počkať s jej aplikáciou, pokiaľ sa to nepreverí, ma svet odsúdi a dostanem sa na okraj civilizovaného sveta?
Ešte poriadne neodznel prejav MUDr. Kotlára a už sa žurnalisti, a čo ma prekvapilo, i Slovenský rozhlas, pustili doňho ako rozdráždené osy. Čo ich tak pobúrilo? Že sa podarilo konečne jednému čestnému lekárovi dostať sa na verejnosť s vážnymi otázkami? Veď tu, drahí kolegovia, ide nielen o naše renomé, ale tu ide predovšetkým o zdravie a život našich pacientov! Alebo je nám jedno, čo sa okolo nás odohráva?
Ministerka zdravotníctva JUDr. Dolinková, ktorá medzičasom podala demisiu, nesúhlasí s otázkami MUDr. Kotlára… Čoho sa bojíte, pani ministerka? Pravdy? Ak ju MUDr. Kotlár nemá, tak sa mu to dokáže. Nemá pravdu, že šlo o umelý vírus vyrobený v laboratóriu? Veď je na to dôkaz, a nie z jedného laboratória. Alebo je problém s opatreniami, ktoré sa robili po celom Slovensku na zabránenie rozšírenia infekcie?
A čo liečba? A čo tzv. očkovacie látky? Nemá lekár právo pýtať sa, čo všetko taká ampulka obsahuje? Pani Dolinková, prečo ste doteraz nenaliehali, alebo nedali príkaz, aby sa urobil dôkladný rozbor toho, čo sa pichá, a často neodborným spôsobom, do pacienta? Množia sa nám totiž také prípady úmrtí, aké sme predtým nepozorovali. Žiadny lekár nemá právo položiť otázku si „prečo“? Ste si taká istá, že všetkým zaočkovaným už nehrozia žiadne následky po očkovaní? Povedzte, s ktorými otázkami či pochybnosťami, ale konkrétne, ktoré predniesol MUDr. Kotlár, nesúhlasíte… Je čestné, keď sa na to pýtam, alebo nemám na to právo?
Obraciam sa aj na lekársku komoru. Drahí kolegovia, nože sa vyjadrite k prejavu MUDr. Kotlára. Alebo ani lekárska komora s jeho výrokmi nesúhlasí? Som už starý lekár, prežil som v živote všeličo, ale úprimne vám poviem, takej hanby, do akej sa dostal náš lekársky stav na Slovensku, ešte nebolo.
Drahí kolegovia, spamätajme sa, pokiaľ nebude neskoro!
S kolegiálnym pozdravom –
Dr. med. Martin Jančuška
Na vedomie :
Slovenská lekárska komora
Ministerka zdravotníctva JUDr. Zuzana Dolinková
Predseda vlády JUDr. Robert Fico
Podpredseda NR SR Ing. Peter Žiga
Elena
P.S.: Aj toto si pozrite
6d 
Prečo ste ticho?
Kotlár naschvál hodil do éteru 27.5.2024, že niečo zarezal, pretože 27.5.2024 sa na celom postupe dohodli.
Kotlár nikdy nebol delegátom a ani nemal poverenie a už vôbec nie je štátnym tajomníkom na ministerstve zdravotníctva SR! Toto výlučne spadá Vláde SR/ministerstvu zdravotníctva SR!!
Doštudujte si ako to všetko funguje. Zároveň ukážte mi dôkazy ohľadom zarezania, lebo ja som ukázal dôkazy jeho klamstiev!!
Síce je to zverejnená tlačová správa z 28.5.2024, lenže dokument priamo z WHO uvádza práve ten dátum 27.5.2024. Dokonalý ťah na neznalosť voličov a lenivosť si overiť pravdu.
Tlačová správa z 28.5.2024 WHO
Členské štáty WHO sa dohodli na ďalšom spôsobe uzavretia pandemickej dohody
Svetové zdravotnícke zhromaždenie (WHA) dnes uznalo pokrok, ktorý členské štáty dosiahli za posledné dva roky pri príprave pandemickej dohody a posilnení medzinárodných zdravotných predpisov (IHR, 2005). Vlády, ktoré sa stretávajú v Ženeve na 77. Svetovom zdravotníckom zhromaždení, rokujú s cieľom pokročiť v týchto dvoch snahách, ktorých cieľom je posilniť schopnosť sveta lepšie predchádzať hrozbám budúcich pandémií a reagovať na ne.
Členské štáty WHO sa dohodli, že budú pokračovať v práci počas Svetového zdravotníckeho zhromaždenia, ktoré sa skončí 1. júna, s cieľom:
dokončiť balík zmien a doplnení k MZP (2005)
dohodnúť načasovanie, formát a postup na uzavretie pandemickej dohody.
Počas dnešného zasadnutia WHA najskôr posúdila bod programu 13.4 o návrhu pandemickej dohody. Delegáti ocenili rozsiahlu prácu, ktorú vykonal medzivládny vyjednávací orgán pod vedením členských štátov (INB) a predsedníctvo,
Koľko vás teraz toto bude zdieľať? Jaj, prepáčte, pravda uzsa nemôže zdieľať, lebo to veľmi bolí.
S pozdravom Kamil

Ale čo 11. – Útoky šialených strelcov na školách?

16.10.2024

Článok v linku píše o tom, ako záchranárov školia na zásahy v prípade útoku šialeného strelca v školskom prostredí https://uzitocna.pravda.sk/vzdelavanie/clanok/726970-hrozi-utok-ozbrojeneho-sialenca-na-skole-aj-u-nas-su-zachranari-schopni-v-takychto-podmienkach-vobec-zasahovat/ Tie bombové vyhrážky maniak z Ukrajiny alias „Máňo“ prestal posielať, asi ho už [...]

S pravdou 3. – Zelená energia na slovenský spôsob. . .

16.10.2024

Ach, elektrárne so zelenou energiou ľudí oslovujú. Prispejte na poplatku za elektrinu, či aspon súhlaste, že akože prispievate podľa toho, ktorá energetická sústava je vašim dodávateľom. Záchrana planéty ako vyšitá… Ale ak ste ako ja, už vám volať nebudú. Teda nie že by som na telefonujúcich bola zlá a odmietavá, kdeže. Napríklad keď mi volali kedysi s [...]

S pravdou 2. – Otázky, na ktoré nemáme odpoveď. . .

15.10.2024

Dolinková odchádza s nálepkou neschopnosti a manažérskeho zlyhania – napriek jej zastierajúcim kecom o úteku pred Kotlárovou správou – pomenovali aj mnohí politici, že neurobila kopec vecí, ktoré urobiť mala. Podľa mňa jej hlavnou chybou v závere bolo, že si neurobila poriadok s Druckerom – lebo on sa akosi poplietol a vyjadruje sa odušu ku zdravotníctvu [...]

Kukláč

Lovci lebiek v rekordne krátkom čase zadržali v Medzeve mladého muža, na ktorého bol vydaný európsky zatykač

18.10.2024 22:22

Cieľoví pátrači len dva dni od obdržania európskeho zatykača vypátrali 27-ročného Pavla B.

Ladislav Ballek Maryam Marashi

Slovensko cez mimovládku pomáha afganským utečencom v Iráne. "Reťaz nádeje" už pomohla tisíckam detí

18.10.2024 20:04

Organizácia vo svojej nemocnici od roku 2007 hospitalizovala už 16-tisíc detí.

Kamil Šaško

Minister Šaško sa obáva, že môže o vyrokované peniaze prísť. PS: Vo funkcii začína vydieraním lekárov

18.10.2024 18:31, aktualizované: 18:38

Ponuka rastu platov zdravotníkov, ktorú minister predstavil, je podľa neho férová. Zopakoval, že je finálna.

lesby, homosexuáli

Poľská vláda navrhuje registrované partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

18.10.2024 18:06

Podľa poľskej ministerky pre rovnosť Katarzyny Kotulovej ide o "historický deň".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,982
Celková čítanosť: 9535640x
Priemerná čítanosť článkov: 3198x

Kategórie

Archív