Založ si blog

Antaon 4. – Ganbatte. . .

Poznáte možno tiež tie okamihy, kedy spoznávame niečo v živote – zdanlivo nenápadné, a postupne zisťujeme jeho tichý pôvab a úžasnosť.

Je ťažká, povedala som prekvapene, držiac v ruke knihu, narodeninovo položenú do neprečítanej hŕby. Je fakt ťažká. A má čarovné farebné fotografie, zašepkala som Zámeru sveta, ktorý ma dotiahol ju teraz vyloviť z tej kopy neprečítaného.

Tá kniha z Inlibri je naozaj nádherná, povedala som.

Otvor ju nenáhodne, zašepkal Zámer sveta.

Obklop sa ľuďmi, ktorí zdieľajú tvoju víziu – znelo posolstvo. Áno, len ľudí s rovnakými hodnotami chcem mať okolo seba – sekla som múr úvodne, no potom som sklonila hlavu, lebo o niečom inom to bolo.

Áno, tak to je, prisvedčila som. Veci boli jasné.

 

Ten nápis je plastický, žiarivo bielo zasvietil na obale knihy vo svetle nočnej lampy, uvedomila som si náhle.

Biela je farba čistoty – a ganbatte je japonské umenie nikdy sa nevzdávať.

Cítila som sa fajn, keď som tú knihu držala v ruke. Teda nie úplne v pohode, ale už o dosť lepšie. Poutierala som si slzy.

 

Plakala som, lebo objavujú sa na fb správy, že to zemetrasenie v Turecku nebolo dielom prírody a náhody, ale vedomou činnosťou Haarp. A že údajne viaceré krajiny stiahli ľudí z Turecka 24 hodín pred zemetrasením. Údajne ich stiahli USA, Kanada, Británia, Nemecko, Belgicko, Taliansko, Holandsko, Francúzsko. 

Neviem či je to pravda, ale chcem to vedieť.

Ak by to bola pravda, bola by to hodne škaredá vec – a mal by okamžite prebehnúť medzinárodný tribunál.  Krucinál, toľko ľudí tam trpelo, zomieralo hroznou smrťou, lebo im ani nedokázali pomôcť všetkým. Ak by niekto mal prsty v tom obrovskom utrpení ľudí, tak by mal byť so svojim dielom naveky spojený, reťazou prikutý v tom Haarpe, nech tam umrie bez jedla a vody. Všetci tí zločinci na kope, aby až do konca svojho mizerného života mali možnosť diskutovať o následkoch svojich činov. Po ich smrti by sme to ich veľdielo rozobrali na šrot.

Ak máte informácie k tomu údajnému odchodu z Turecka mocností pred zemetrasením, píšte ich sem do diskusie.

Ďakujem.

 

Zámer sveta sa tíško smeje mojim plameňom. Si ganbatte, nevzdáš sa boja za dobro, však?

 

Elena

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

mestská polícia, obchodná, bratislava

VIDEO: Naháňačka ako z akčného filmu. Najprv sa pobil pred barom, potom utekal pred políciou

29.04.2024 13:03

Podozrivého spozorovali na Obchodnej ulici. Keď sa mu prihovorili, dal sa na útek.

Vrbětice vrbetice muničný sklad česko výbuch

Ruský terorizmus v Čechách: útok vo Vrběticiach vykonali tajné služby Moskvy, potvrdilo vyšetrovanie

29.04.2024 12:56

Pri prvom výbuchu vo Vrběticiach zomreli dvaja ľudia. Sklady si prenajímala ostravská firma.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9015482x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie