Založ si blog

V mene Loly 5. – Lebo je. . .

Uhlík radosti nesiem v dlani od predvčera. Trochu žiari, trochu hreje.

No dobre, tak viac ako trochu. Včera ráno som predchnutá tou radosťou dala recesistický blog o mimozemšťanoch. A teraz o tom radostnom pocite uvažujem pri ľadovo chladnej dyni – tá je pre mňa niečo ako káva pre vás – prináša pohodu – a nalákate ma na ňu v ktorúkoľvek hodinu dňa.

 

Prečo to radostnenie? Zažili ste už niekedy pocit radosti iba z toho, že niekto je, že žije – lebo jeho existenciou sa svet stáva lepším miestom?

Minulý štvrtok v Poprade sme sa stretli po prvý raz.  Šla som s dcérou k lekárovi a vo vraňom parku pri železničnej stanici dievča kŕmilo mačku. Jedla suchý chlebík hltavo, vďačne. Pýtala sa, či by sme si ju nevzali, vidiac záujem, dcéra putovanie  k doktorke s mačkou odmietla. Cestou späť tam už nebola. Na dcérinu otázku, prečo plačem, som iba pokrútila hlavou – mačka mi zvláštne chýbala.

Bolo náhodou, že na druhý deň dcéra musela opäť k lekárke do Popradu? Volala mi, že mačka je opäť v parku. A bolo náhodou, že sme práve smerovali autom k Popradu? Po hodine som mačku niesla v taške k novému životu.

Mala kopu zdravotných problémov. Má asi osem rokov a aj brok vstrelený v boku má, povedala veterinárka. Nie, nie je to koniec liečby, chodíme k nej na pokračovanie. Zatiaľ to malé klbko bolesti leží v škatuli, ide spoľahlivo na záchodík a potom zasa leží v škatuli. Neskutočne žalostne mňaukala, keď sme ju zo škatule vybrali a niesli na veterinu, lebo nechápala, že ju nejdeme kamsi vyhodiť z jej nového bezpečného domčeka.

Včera na chvíľu na tenučkých labkách vyliezla len tak, bez potreby jesť a piť, či ísť na záchodík. Prišla ku mne, dívala sa a hlasno priadla. Pohladila som ju po hlave, potom sa  vrátila späť do svojej škatule. Okamih zrodu dôvery, s pochopením, že je v bezpečí. Nejakým zvláštnym spôsobom je pre mňa svet lepším miestom tým, že tu je. Lebo je.

Zatiaľ nemá meno, musí sa vynoriť samo, tak čakám.

 

 

Prajem si, aby nielen pakom strieľajúcim do zvierat, ale aj výrobcom a vynálezcovi toho krápu na broky niekto nastrieľal po 33 brokov do zadku – aby vedeli pochopiť utrpenie zvierat.

Neuvidíte jej fotku, ale ukážem vám moje tričko.  Spredu.

A zozadu

 

Veru, nespolieham len na božie mlyny – a ak budem kedykoľvek môcť znepríjemniť život komukoľvek, kto ubližuje zvieratám,  tak sa do toho púšťam všetkými dvadsiatimi prstami…

Už čoskoro sa pustím do zisťovania a zverejňovania efektivity tých enviroddelení polície – či to nie sú len zbytočne vyhodené naše peniaze a bez reálneho efektu v ich činnosti.

 

Elena

 

 

 

 

 

Lebo 3. – Vôbec sa nečudujem, že sa Slováci modlia za Fica. . .

20.05.2024

Veru, životná realita nám náležite odhalí niektoré veci. Tak aj teraz po atentáte na premiéra, Polícia pracuje s verziou, že páchateľ nekonal sám, ako uviedol článok v linku https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710649-jednou-z-verzii-vysetrovania-atentatu-na-fica-je-ze-utocnik-nebol-osamelym-vlkom/. podľa ktorého facebooková a komunikačná história páchateľa bola [...]

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

18.05.2024

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko. Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom. Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu. Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný [...]

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

atentát Banská Bystrica Fico nemocnica polícia

Stav premiéra Fica je stabilizovaný, klinicky sa zlepšuje

20.05.2024 11:27

Predseda vlády komunikuje a naďalej zostáva v nemocnici v Banskej Bystrici.

Branislav Gröhling, SaS

SaS vyzvala politické strany skončiť s urážkami a rozoštvávaním spoločnosti

20.05.2024 11:21

Zároveň ich požiadal, aby prijali pozvanie na stretnutie do Prezidentského paláca.

Systém Patriot, PVO

Nedovolíme Nemcom brániť Ukrajinu zo Slovenska, vyhlásil Blanár. Podľa neho by to krajinu zatiahlo do vojny

20.05.2024 11:02

Ide o snahu rozmiestniť u nás nemecké protilietadlové raketové jednotky tak, aby chránili vzdušný priestor Ukrajiny, domnieva sa Blanár.

eurovoľby, kandidátky

Už len v pondelok môžu voliči cez email požiadať o hlasovací preukaz pre eurovoľby

20.05.2024 10:48

Osobne môže volič preukaz vybaviť najneskôr posledný pracovný deň pred voľbami, čiže do 7. júna.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,876
Celková čítanosť: 9086623x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív