Založ si blog

Príbehovanie 5. – Ako som názor na hnutie HAMAS vyjadriť chcela. . .

Teda len chcela, lebo topky.sk mi ho okamžite blokli.

Dali článok o tom, že

https://www.topky.sk/cl/11/2610417/Harvard-pod-palbou-kritiky–Tuto-skupinu-studentov-v-buducnosti-nezamestnaju–Riaditelia-firiem-ziadaju-menny-zoznam#disqus_thread

Študenti prestížnej Harvarskej univerzity v Cambridge verejne vystúpili pred univerzitou podporujúc Palestínu spolu s listom, v ktorom obviňujú Izrael za útok hnutia Hamas a podľa nich Izrael má byť údajne za všetko plne zodpovedný svojou politikou. Zamestnávatelia žiadajú zverejniť menný zoznam týchto študentov, že ich po ukončení štúdia nezamestnajú.

 

Odsudzujem jednoznačne terorizmus Hamasu – a samozrejme aj brutálne vraždenie detí a starcov kdekoľvek a kýmkoľvek na svete. Bojové akcie by mali nasmerovať na armádu, a nie na civilistov. 

K článku som chcela dať diskusný príspevok, no topky.sk   ho zablokovali, tak môj názor pridávam takto

Jedno je isté, nikoho z hnutia Hamas by som neľutovala, ani keby ich za tie výčiny Izraelci zaživa na námestí krájali. Ich brutalita voči civilnému obyvateľstvu je podobná, akú predvádzali Ukrajinci vo Volyni – vraždia deti, starcov. Hanba takým „bojovníkom“. 

 

O Volyni som písala opakovane, napríklad tu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2022/08/21/no-toto-10-boze-prosim-nedovol-nam-na-nich-zabudnut/

Na pamätníku obetiam Volyne v Poľsku je napísané

Ak by som zabudol na nich, môj Bože na nebi, zabudni na mňa.

 

Ach, áno, to isté treba dať na pamätník obetiam každej teroristickej zberby.  Žiadne bagatelizovanie a žiadne zabúdanie, ani zvaľovanie viny za činy teroristov na iných, ako sa podaktorí teraz snažia robiť a vinu prenášať na Izrael – ale historická pamäť, účasť s obeťami a poučenie sa.

 

Elena

 

K diskusi  atlasskodcov  HAMAS sa pustil do vraždenia civilistov,  ja osobne kroky Izraela pokladám za odvetné a predvídateľné. Priamo vinný  je podľa mňa HAMAS, to čo vystrájali civilistom je brutálne a nedá sa to slušne pomenovať. Keby vašu dcéru tak zhanobili a utýrali ako to dievča, asi by ste tiež povedali, že ohľady voči nim nie sú namieste. Cestu spravodlivosti nemožno vybudovať krivými chodníčkami. .

Strange Uncle Plne s Tvojim názorom súhlasím, hodnotím hodne emotívne. Boj hlava – srdce u mňa vyhráva vždy srdce. I dnes som presvedčená, že tí, ktorí navláčali nákazu sem by mali hradiť škody ako spolupáchatelia. Podobne by to malo byť pri všetkých nákazlivých chorobách – ani žltačku nie je v poriadku rozvláčať, btw. Veru, a predstavujem si, ako trpeli rodičia tých zavraždených dievčat – krucinál, nedala by som nijakú pomoc ani tým rodičom, ktorí  vychovali takú háveď ako bojovníci HAMAS sú. Ak by som im  niečo mala poslať dobrovoľne, tak jedine preháňadlo.

malinova Súhlasím s Tebou, že drahýstrýko tam má pazúre. No nech je konanie Izraela počas rokov akokoľvek nie správne, nepokladám za adekvátne vraždiť nevinných civilistov, ako to urobil HAMAS, hanobiť  ich telá. Sú to choré a patologické tvory, ktoré by som skutočne neľutovala, nech by im Izrael urobil ako odvetu čokoľvek.

Lebo 3. – Vôbec sa nečudujem, že sa Slováci modlia za Fica. . .

20.05.2024

Veru, životná realita nám náležite odhalí niektoré veci. Tak aj teraz po atentáte na premiéra, Polícia pracuje s verziou, že páchateľ nekonal sám, ako uviedol článok v linku https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710649-jednou-z-verzii-vysetrovania-atentatu-na-fica-je-ze-utocnik-nebol-osamelym-vlkom/. podľa ktorého facebooková a komunikačná história páchateľa bola [...]

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

18.05.2024

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko. Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom. Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu. Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný [...]

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Systém Patriot, PVO

Nedovolíme Nemcom brániť Ukrajinu zo Slovenska, vyhlásil Blanár. Podľa neho by to krajinu zatiahlo do vojny

20.05.2024 11:02

Ide o snahu rozmiestniť u nás nemecké protilietadlové raketové jednotky tak, aby chránili vzdušný priestor Ukrajiny, domnieva sa Blanár.

eurovoľby, kandidátky

Už len v pondelok môžu voliči cez email požiadať o hlasovací preukaz pre eurovoľby

20.05.2024 10:48

Osobne môže volič preukaz vybaviť najneskôr posledný pracovný deň pred voľbami, čiže do 7. júna.

blaha

NAKA už nevyšetruje podpredsedu parlamentu Blahu za vyvesenie obrazu Che Guevaru

20.05.2024 10:21

Blaha tak urobil minulý rok krátko po nástupe do funkcie.

Daniel Tupý

Pokračuje proces v kauze vraždy Daniela Tupého, predvolaní sú viacerí svedkovia

20.05.2024 10:20

Vo veci čelí obžalobe z vraždy advokát Adam Puškár.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,876
Celková čítanosť: 9086453x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív