Založ si blog

ODZVÁŇA 6. – Dárešek

Posielam malý vianočný darček slovenskému zdravotníctvu. Verím, že ho ocenia popri pacientoch aj zdravotné sestry, pretože toto je cesta ako vytvoriť sestrám primeraný status v nemocnici, ocenenie ich dôležitosti zo strany manažmentu a tadiaľto vedie aj cesta k reálnemu zvyšovaniu platov sestier.

List som zaslala ministrovi zdravotníctva dnes ráno.

 

Pán minister zdravotníctva, 

obraciam sa na Vás na základe medializovanej informácie (denník Pravda, 1.12.2014, podľa prieskumu Asociácie sestier a pacientov) o skutočnosti, že personálne normatívy stanovené vyhláškou ministerstva zdravotníctva na oddeleniach niektorých zdravotníckych zariadení v SR nie sú dodržiavané.

Podľa citovaného zdroja povedala predsedníčka Asociácie sestier a pacientov Ľubica Kočanová, že „jedna sestra sa často stará o 15 a viac pacientov a na takýchto oddeleniach nemôžeme hovoriť o ošetrovateľskej starostlivosti, pretože nie je vôbec reálne ju poskytovať.“ Prízvukuje, že nedodržiavaním normatívov je ohrozená bezpečnosť sestier i pacientov. Podľa nej napriek tomu sú nemocniciam udeľované certifikáty kvality.

Obraciam sa na Vás, pán minister, s upozornením na túto skutočnosť a žiadam Vás o bezodkladné kroky účinného riešenia vo veci. A to tým, že Vás vo veci žiadam:

  • preveriť bezodkladne,či personálne normatívy stanovené vyhláškou ministerstva zdravotníctva sú dodržiavané vo všetkých zdravotníckych zariadeniach v SR, a to na všetkých ich oddeleniach,
  • vyvodiť sankčné dôsledky v prípade nedodržiavania týchto normatívov voči manažérom uvedených zariadení,
  • preveriť bezodkladne, či v nemocniciach porušujúcich personálne normatívy stanovené vyhláškou MZ SR je pridelené ISO kvality,
  • odňať bezodkladne neoprávnene získané ISO kvality nemocniciam porušujúcim personálne normatívy stanovené vyhláškou MZ SR,
  • vyvodiť bezodkladne sankčné opatrenia, resp. trestnoprávne dôsledky voči tým, ktorí z titulu svojej funkcie rozhodli o pridelení ISO kvality zdravotníckemu zariadeniu, ktorému toto neprislúcha napríklad v dôsledku nenapĺňania personálnych normatívov.

Nakoľko podľa medializovaného vyjadrenia predsedníčky Asociácie sestier a pacientov Ľubice Kočanovej je nedodržiavaním normatívov ohrozená bezpečnosť sestier i pacientov, žiadam Vás, aby ste z titulu svojej funkcie podnikli bezodkladné kroky vo veci. Zároveň Vás žiadam, aby ste mi zaslali bezodkladne Vaše vyjadrenie vo veci na moju hore uvedenú adresu, nakoľko v prípade Vašej nečinnosti budem iniciovať trestno-právne riešenie vyššie popísanej závažnej situácie v zdravotníctve v Slovenskej republike ja sama.

 

Predná Hora, 22.12.2014 

 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9012493x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie