Založ si blog

DNES 70. – Psy štekajú a karavána ide ďalej alias Bravoooo, pán premiér.

Psy štekajú a karavána ide ďalej. Tento výrok včera zaznel z úst premiéra Fica. A vonkoncom sa netýka len súvislosti s kritikou riešenia minimálneho dôchodku, ako ho použil on.

Výrok je z môjho pohľadu  typický dlhodobo aj pre našu celkovú situáciu na Slovensku.

Veď posúďte sami, koľko paralel a spoločných znakov dokážeme nájsť…

Obraz karavány je naozaj veľmi priliehavý.

Karávana ide plíživo, jej cesta sa čudesne vlní a tie psy, ktoré pobiehajú a štekajú, aby ju zavrátili, sú občania, ktorí nespokojní s dianím a smerovaním dvíhajú svoj hlas.

Zúfalí a nevypočutí.

Označovaní za extrémistov, podvratné a kriminálne živly, či ohlupených nevzdelancov – jednoducho za indivíduá hodné pozornosti akurát tak polície, sudcov a psychiatrov.

Obraz karavány je mimoriadne výstižný.

Karavána ide púšťou. Ak zíde zo správnej cesty, hrozí jej záhuba.

Preto uvedomiť si, že tie psy štekajú, lebo karavána putuje nesprávnym smerom, je nielen znakom životnej múdrosti, ale aj šancou sebazáchovy.

Obraz karavány je skutočne trefný.

 

Sú tam ťavy i tí, ktorí sa na nich vezú.

 

 

P. S.:

Len tak mimochodom – ja som tento výrok použila pár rokov dozadu ako názov článku, ktorý kritizoval situáciu v slovenskom školstve, nevytvárajúcom priaznivé podmienky pre žiadneho z aktérov.

E. K. I. Predná Hora, 26.6.2015

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9025522x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív