Založ si blog

Tíšenie 7. – Mám malý stan. ..

Kupovala som si dnes stan.

Poviem vám o tom príbeh.

 

Kupovala som si dnes stan…

Prezrádzam to vám – a prezradila som to i dcére Kike, keď sme podvečer sedeli doma v obývačke. Hľadala som niečo na internete, a tak zľahka – medzi rečou – som jej prehodila „Kika, stan som si dnes kúpila.“

„Nespomínala si, že sa chceš sťahovať“  zatiahlo pohotovo dieťa.

„To do lesa“ dodala som so smiechom, „asi nebude tak teplo, ako som čakala“. To je fakt, Zámer sveta privliekol nie na putovanie lesom ideálne počasie. A tak z predstavy „v tielku a s fľašou vody“ ma dohnal ku rozhodnutiu v mikine a so stanom. Hamaka ma lákala (to je tá sieť medzi stromy natiahnutá), lenže čo ak ju nebudem vedieť natiahnuť? A stan je stan – to je skoro ako dom, keby pršalo a bola zima – veď ho už dajako poskladám, povedala som si.

Tak si stan kúpim.

Pravdaže, šla som na to vedecky. Preštudovala som si tri články, ktorých autori mali rôzne názory na to, ako si vhodný stan vybrať. Potom som si pozrela niekoľko stránok so športovými potrebami a výstrojom do prírody. Výber bol naozaj veľký, čože o to – začala som maximalisticky, tie najlepšie a odporúčané stany. Prešla som štyri stránky a mala som pocit, že to nie je celkom to, čo hľadám. Presnejšie, že to vôbec nie je to, čo by som chcela.

Hm, vyberali ste stan v nie tak dávnej dobe? Viete si predstaviť, ako by ste si vybrali stan z toľkých možností?

Ja už áno. Nakoniec som si nahodila vlastné kritériá – veď predsa hľadám stan presne pre seba. Bolo to jednoduché – na stane nechcem okienka, načo by mi boli. Mal by farebne zapadnúť do prírody, takže žiadna krikľavo oranžová či jedovato zelená. Nepotrebujem predsienku, jednu, dve, ani tri. A mal by byť malý, skladný a ľahký, aby som ho bezproblémovo niesla. Vodeodolný, ale to je asi samozrejmosť pre všetky stany, však?

Samotná farba vyhodila väčšinu kandidátov. Okienkovo a predsienkovo to tiež riadne preriedili, ale i tak by som musela dosť triediť. Tak ako vybrať ten správny?

Potom som dostala výborný nápad – aké sú najlepšie topánky? Vojenské. Aký je najlepší ruksak? Vojenský. A tak aký stan treba hľadať?  No presne, však viete.

Potom už veci dostali rýchly spád. Pár klikov – a našla som. Hm, ak vieme čo hľadáme, tak hľadanie nie je až taký veľký problém. Žeby toto? Áno? Áno, áno, áno, ach, presne toto je šampión môjho srdca.

A tak som doma s ľahkosťou pokračovala v rozhovore s Kikou. „No vieš, je úžasný. Neváži veľa, je farebne zladený s prírodou, tvarovo praktický a – spávali v ňom francúzski rozviedčici“ dodala som hrdo.

„V tom tvojom stane? Ty si kúpila stan v bazáre?  Aby tam neboli ešte ich kosti“ zaprovokovalo dieťa.

„Nie z bazáru, čo si – z normálneho obchodu. Rozviedčíci taký mali na misiách, no, ten stan je originál vojenský, tak musí byť úžasný, nie???…“ povedala som s neskrývaným nadšením.  

 „Aha, spávali v ňom v roku 89? Počkaj, nie, myslím že iste v roku 1889“ zadumane povedalo dieťa. „Možno v ňom spával aj sir Edmund, keď vyrazil na Severný pól. No a on ho zdedil po svojej prababičke…“

To už sme sa obe smiali pochabo.

 

Kupovala som si dnes stan…

Poviem vám, potešila ma tá pseudohistória Kikou vymyslená, milujem veci s príbehom, mať stan ako sir Edmund, to nie je len tak…

A nie, ten stan nie je malý.  Rozviedčíci vo Francúzsku chodili na misie zrejme po dvaja…

Elena    8.8.2019

 

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

Ariadna 8. – Chcete robiť starostu v Telgárte?

07.05.2024

Ako píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/708836-zahadna-abdikacia-starostu-svoj-koniec-oznamil-v-liste-dovod-vraj-neuviedol/ starosta v Telgárte vraj záhadne abdikoval. No tak sa na to pozrime. Pravdu poviem – starosta Telgártu ma zaujal už pred časom pri reportáži, kedy vykladal ako dostali 6 stanov pre 102 ľudí, a tak sa v jednom stane tlačí 30 [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,864
Celková čítanosť: 9039719x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie

Archív