Založ si blog

Čooo 9. – Fakticky ekologicky. . .

Zelená vlna sa valí svetom.

Musíme svet zachrániť – a tak opatrenia Európska únia hádže, akoby tam v europarlamente ktosi celoročné zásoby koksu za mesiac minul.

 

Zachraňovať planétu? A veď iste, ja mám les a kvietky rada, aj zvieratká – a dokonca i kamene majú poličku v mojom srdci. Tak, Pachamama, poďme na to. Zbieram gaštany a sadím ich už pár rokov. Aj jablkové semienka začínam sadiť, nech zeleň pribúda.

Akurát že tie podaktoré opatrenia Európskej únie sú nezmyselné. Rozhodne som za zmenu dopravy bežnými autami na dopravu na bicykloch či na elektrokolobežkách, lebo na elektroautá mnohí mať nebudú. Aj rikše a koče môžeme zaviesť, v tom som naklonená dohode s EÚ.

Ale prestať kúriť drevom a uhlím, či plynom a všetky budovy efektívne zatepliť, platiť ekodane z kadečoho?  Pokladám tie opatrenia za nerealistické. Verím tomu – ako vyhlasujú podaktorí – že by nás to ožobračilo a mnohých pripravilo aj o strechu nad hlavou. Nemôžem s nimi súhlasiť.

Ale zato – veď ma poznáte, nikdy nekritizujem len tak naprázdno – mám samozrejme poruke niekoľko oveľa efektívnejších nápadov. Bezodkladne a  bezodplatne.

 

Takže namiesto tých eurobludov navrhujem, aby sme leteckú dopravu úplne zrušili, obmedzíme dopravu osobnými autami – bicykle a kolobežky namiesto toho budú v doprave zavedené. Necháme samozrejme sanitky, a pridáme autobusy. Emisie pôjdu prudko dole, rozhodne viac ako z kúrenia drevom u nás. A tiež – viete si predstaviť, ako prezidentka pôjde napríklad na summit do USA? Na bicykli zájde niekam do Španielska alebo Talianska, a potom sa bude plaviť loďou do USA a po summite rovnako späť. Táto krajina bude oázou pokoja.

Takisto aj tie emisné povolenky, tie by boli strašne drahé – povedzme si otvorene. Odteraz ekologicky úsporné veci musíme nakupovať. Tak začnime tými stíhačkami z USA, tie zožerú veľa benzínu leteckého a emisií vyplodia. Ja osobne som síce presvedčená, že prinajmenšom väčšina z nich pôjde rovno na drahú Ukrajiinu a my ich budeme len desaťročia splácať, ale nemôžeme riskovať – čo keď nejaký jeden či dva z tých krápov zostanú aj nám?  Nemôžeme riskovať – musíme skrátka USA požiadať, aby nám poslali ekologickú verziu tých krápov, buď na elektriku ako elektroautá musia byť, alebo potom na pedále, ako bicykle. Alebo teda neviem, však nech ponúknu nejakú inovatívnu ekologické verziu – možno na zelené palivo, napríklad trávu.

A to isté všetky tie vojenské výzbroje, ktoré nám tu Naď sáčkuje – kadejaké vojenské autá a tanky – všetko prísne ekologicky treba nastaviť. Žiadne neekologické palivá nesmú mať, chránime planétu. Požiadavku dáme presne ako pri tých amerických stíhačkách – elektromobilné, alebo na pedále ako bicykle. Však slovenskí vojaci si aspoň kondičku zlepšia – keby nás náhodou napadli Maďari alebo Rusi niekedy, aby boli pripravení, v dobrej kondícii.

 

Som tiež rozhodne za to, aby sme zaviedli emisné limity na vojenské lode a ponorky. My ich našťastie nemáme, ha-ha, o to ľahšie môžeme také opatrenia navrhovať.

Tiež som za to, aby nám šli príkladom tí, ktoré sú na čele štátu – nie v ekologizácii domov, lebo na to z luxusných platov majú. Ale v ekosprávaní – takže žiadne vládne limuzíny, ale vlakom a na bicykloch majú naši vládni predstavitelia putovať všade.

 

A teraz vážne – europoslanci idú v päťdesiatke do dôchodku s deväťtisícovými dôchodkami? Ako odmena za to, že odhlasujú špinavosti proti nám?

Ľudia, naozaj chcete mlčať a prizerať sa tomu, ako nás tí lumpi v europarlamente tými chorými opatreniami ožobračujú?

 

 

Elena

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 8999278x
Priemerná čítanosť článkov: 3153x

Kategórie