Založ si blog

Keď 7. – Príbeh. . .

Filozofický pátos je tak trochu moje hobby – kedysi to spieval Žbirka, dnes to vravím ja.

Dokážete vnímať pozorne detaily? A dokážete vidieť filozoficky?

No tak to zistíte v dnešnom blogu. Aj jeden silný príbeh vám poviem…

 

Začnem tým príbehom…

Búrka predvčerom zúrila u nás. Voda sa valila z kopcov nadol v divokých vlnách i po pár hodinách od búrky. Zlomila cestu. Vytrhala asfalt, zvodidlá.

(A keďže nie sme v Číne, kde by cestu opravili do piatich dní a ešte by ju aj vylepšili, budeme údajne bez cesty i bez akýchkoľvek autobusov pár mesiacov. No teraz by mal vybehnúť pán župan BBsK a porozprávať, akýže to bol úspech, to budovanie cesty prvej triedy v štýle potemkinovských dedín „len aby bolo“, bez spevňovania svahu nad a pod súbežne).

Dnes som nazbierala odvahu a vyrazila pozrieť do lesa „k partizánom“ – na Maroškove miesto v strmom lesnom svahu, kde je i časť jeho popola. Zámer sveta ma dojal. Žiadne nánosy blata či lístia, dokonca ani anjel nespadol.

 

Aký úžasný strom…

Trochu si vás doberám – lebo väčšine padne zrak na ten druhý, nápadnejší strom. Púta výzorom. V skutočnosti mám na mysli ten prvý strom, naľavo – na prvý pohľad popri tom druhom zaniká, no prežil zjavne ťažké časy, má hrubú kôru, opakovane mal zlámaný vrcholok, a zakaždým začína znovu, ide ďalej, nevzdáva sa. Koľko ľudí idúcich lesom si ho všimne, a uvedomí si jeho úžasnosť? Myslím, že tak prehliadajúco sa mnohí dívame i v živote, nevieme vidieť naozaj…


 

Slnko hrialo, jeho lúče sa odrážali na skalách na ceste. Chvíľa pôsobila rozprávkovo. Nuž, veď život je rozprávka, však?

 

 

Elena 30.6.2020

 

Téééda 3. – Zverejnite kreténa, Bystričania. . .

13.06.2024

Bystričania z okolia Bellusovej ulice na Uhliskách, ktorí máte kamery vonkajšie niekde v okolí štrkového parkoviska – urobte, prosím, dobrý skutok. Pozrite včerajší záznam vašich kamier – aby sme spoločnými silami odhalili úchyláka. Pozrite si detaily príbehu, ktorý sa na fb stránkach pomáhajúcich zvieratkám v núdzi objavil Ked uz clovek nevie kam s [...]

Naozaj 2. – Iba šanca. . .

12.06.2024

Z úbočí stúpali oblaky pary a posledný lúč slnka nebo rozžiaril do ružovkasto oranžových odleskov. Oblohou plával oblačný snehobiely drak. Dívala som sa na neho šťastne a, zhlboka som dýchala voňavý vzduch včerajšieho podvečera. Som doma, som doma, opakovala som si. Iba šanca to bola – povedal Zámer sveta mäkko. Na štyri dni ma odpratal do nemocnice. [...]

Téééda 2. – Fico zasa raz opozíciu sklamal. . .

06.06.2024

Veru, Ficov prejav po atentáte – to bolo obrovské sklamanie. Pre opozíciu teda. Vlastne ani nie tak jeho prejav, ako už samotná skutočnosť, že dokázal pozbierať sily a prísť sa národu prihovoriť. Ani neskrývali sklamanie nad tou jeho opovážlivosťou, že prikráčal – mali ho štýlovo pritisnúť na nemocničnej posteli, s kapačkou v ruke. Potom by si hádam aspoň [...]

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Osem ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

biden, trump

Predvolebná debata Biden - Trump na CNN ráta aj s vypínaním mikrofónov

16.06.2024 06:00

Prvá americká predvolebná debata medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom sa uskutoční 27. júna,

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,893
Celková čítanosť: 9162206x
Priemerná čítanosť článkov: 3167x

Kategórie

Archív